Steaua salvează un sezon dezastruos

steaua-salveaza-un-sezon-dezastruos.jpg

Nicolae Dică, omul meciului din finala Cupei României

Steaua ridică trofeul Cupei României deasupra capului pentru a 21-a oară în istoria sa. Echipa din Ghencea a învins pe Dinamo în finala competiţiei, cu scorul de doi la unu. Pentru roş-albaştri a marcat Dică, în timp ce dinamoviştii au înscris o dată în poarta adversarilor, prin Torje şi o dată în propria poartă, prin Bărboianu. Trofeul a fost înmânat jucătorilor stelişti de fostul antrenor Emerich Ienei.

Steaua reuşeşte să salveze parţial un sezon dezastruos, la sfârşitul căruia nu a prins podiumul Ligii I.

Cosmin Olăroiu care a pregătit echipa temporar spune că sunt şanse foarte mici să rămână. "Am un alt angajament, dar poate renunţă ei la mine", declară tehnicianul.

"Am venit doar să ajut, am un cuvânt pe care trebuie să-l respect şi îl voi respecta. Eu aveam înainte de a veni la Steaua alte lucruri deja stabilite şi este greu să mă mai întorc. Am vrut să-i ajut să-şi recapete speranţa. Eu am altă viziune, voi alege calea mea, care poate este diferită de a altor cluburi sau societăţi şi am să merg pe drumul meu. Sunt şanse foarte mici să rămân la Steaua. Am un alt angajament, dar acum poate renunţă ei la mine", afirmă Olăroiu.

La rândul său, mijlocaşul Nicolae Dică precizează că aşteaptă o nouă ofertă de la Steaua, pentru că vrea să mai joace doi-trei ani, nefiind interesat de munca de birou. "Deocamdată nu ştiu ce voi face, aştept oferta de la Steaua, care este prima opţiune pentru mine. Vreau să joc în continuare încă doi-trei ani, pentru că ştiu că pot, nu vreau să stau la birou", spune Dică, declarat jucătorul meciului.

 

Dinamo, în suferinţă

 

În tabăra perdanţilor, preşedintele executiv al FC Dinamo dă vina pe ghinion pentru înfrângerea din finala Cupei României. "Sunt supărat, dezamăgit, nu pot spune că am primit o lecţie, a fost ghinion foarte-foarte mare", declară Cristian Borcea.

Antrenorul Ioan Andone apreciază că Steaua a meritat să câştige Cupa României: "Victoria Stelei este meritată, au fost mult mai bine organizaţi decât noi. Pentru noi a fost un an prost, nu e onorant să termini pe şase şi să pierzi finala Cupei, dar asta este, mergem înainte! O victorie astăzi salva oarecum sezonul. Deja din noaptea asta trebuie să ne apucăm să facem programul, pentru că trebuie să ştim exact. Felicit galeria că a reuşit la final să-i aplaude pe jucători. A fost un spectacol agreabil în tribune. Nu ştiu ce voi face, vom face cu toţii o analiză, nu poţi altfel".

Întâlnirea de miercuri seară a fost marcată şi de câteva incidente. Suporterii s-au bătut în Piaţa Sfatului din Braşov, unde s-a jucat finala, fiind greu potoliţi de jandarmi.