Steaua, diavol pentru sfinţi

"Sfinţii au fost spulberaţi la Bucureşti". Acest titlu apare în publicaţia Irish Examiner, după meciul Steaua - Saint Patrick's Athletic, din play-off-ul Europa League, scor trei la zero. "Nicoliţă a fost pericolul întruchipat", scrie ziarul amintit. Roş-albaştrii au înscris prin Stancu şi Bănel Nicoliţă.

"Sfinţii au fost spulberaţi la Bucureşti". Acest titlu apare în publicaţia Irish Examiner, după meciul Steaua - Saint Patrick's Athletic, din play-off-ul Europa League, scor trei la zero.

"Nicoliţă a fost pericolul întruchipat", scrie ziarul amintit. Roş-albaştrii au înscris prin Stancu şi Bănel Nicoliţă.

"Aventura în Europa s-a încheiat după înfrângerea drastică suferită pe un stadion gol. Nicoliţă a fost pericolul întruchipat. Echipei irlandeze i-a fost refuzat un penalty, după un fault asupra lui Byrne", consideră publicaţia citată.

Antrenorul echipei Steaua, Cristiano Bergodi spune că a reuşit să obţină victoria doar când a introdus în teren trei atacanţi în acelaşi timp, Kapetanos, Romeo Surdu şi Bogdan Stancu.

"Am obţinut un rezultat foarte bun. Sunt mulţumit pentru rezultat, mai puţin de joc, mai ales de cel din prima repriză. În prima repriză ne-a fost puţin mai greu, chiar dacă am avut trei ocazii clare. În a doua repriză am încercat să jucăm cu trei atacanţi şi asta ne-a ajutat să înscriem. Am riscat jucând cu trei atacanţi, au avut şi ei câteva ocazii. Trebuie să avem mai multă grijă. Ei nu erau aşa periculoşi şi am decis să jucăm cu trei atacanţi. Am considerat că trei mijlocaşi sunt de ajuns. Asta cred că a fost arma pentru a înscrie", precizează italianul.

El crede că este important ca Steaua să aibă cât mai multe meciuri în Liga Europa. "Este foarte important pentru noi să jucăm în grupele Ligii Europa. Nu va fi o ruşine dacă nu ne vom califica mai departe, în primăvara europeană, dar este important ca echipa să se omogenizeze în astfel de meciuri. Vom juca măcar până la Crăciun în Europa. Este o experienţă importantă pentru un club în reconstrucţie", afirmă antrenorul.

De partea sa, căpitanul echipei St. Patrick's, Jamie Harris nu-şi pierde speranţa. "A fost un meci foarte dificil, ştiam de când am venit aici că Steaua este o echipă foarte bună şi dacă primeam doar două gluri ar fi fost extraordinar. Am avut unele şanse de a marca şi dacă am fi pierdut cu 1-2, atunci am fi avut şanse, dar la 3-0 va fi foarte greu. În retur sperăm ca Steaua să vină să se apere, iar noi vom juca 4-4-2 şi vom reuşi să ne creem mai multe ocazii. Credem că avem şanse pentru că am arătat-o la fazele fixe", spune Harris.

Returul va avea loc în Irlanda, pe data de 27 august.