România trage la o medalie la CM de handbal

România debutează la Campionatul Mondial de handbal feminin din China, sâmbătă, 5 decembrie. Echipa naţională antrenată de Radu Voina va juca în grupa preliminară C cu reprezentativa statului Chile. România a câştigat medalia de argint acum patru ani, la Campionatul Mondial din Rusia. Acum, naţionala speră la un loc pe podium, deşi obiectivul oficial este o clasare pe unul din locurile 1-5.

România debutează la Campionatul Mondial de handbal feminin din China, sâmbătă, 5 decembrie. Echipa naţională antrenată de Radu Voina va juca în grupa preliminară C cu reprezentativa statului Chile.

România a câştigat medalia de argint acum patru ani, la Campionatul Mondial din Rusia. Acum, naţionala speră la un loc pe podium, deşi obiectivul oficial este o clasare pe unul din locurile 1-5.

Iată programul României în grupa C :

5 decembrie, ora 11:15 România-Chile

6 decembrie, ora 15:15 România-Japonia

7 decembrie, ora 15:15 România-Ungaria

9 decembrie, ora 15:15 România-Tunisia

10 decembrie, ora 13:15 România-Norvegia

Primele trei echipe clasate din grupa A şi primele trei echipe din grupa B vor forma prima grupă principală, iar cele din grupele C şi D vor forma a doua grupă principală.

Pentru a se califica în semifinale, echipele trebuie să se claseze pe primele două locuri în grupele principale.

Iată şi componenţa lotului oficial cu care România va participa la Campionatul Mondial din China :

Portari - Paula Ungureanu, Florentina Stanciu, Mihaela Smedescu

Extreme - Iulia Puşcaşu, Ramona Maier, Cristina Vărzaru, Adriana Nechita Pivoţi - Ionela Stanca, Oana Manea, Florina Bîrsan Chintoan

Linia de 9 metri - Cristina Neagu, Narcisa Lecuşanu, Ada Moldovan, Carmen Amariei, Adina Fiera, Melinda Geiger, Clara Vădineanu, Mihaela Tivadar.