România termină CM de handbal în lacrimi

Echipa de handbal a României a ratat calificarea în semifinalele Campionatului Mondial din China. Pentru a ajunge în penultima rundă a competiţiei, jucătoarele antrenate de Radu Voina ar fi trebuit să învingă vice-campioana europeană, Spania în meciul de duminică, 13 decembrie, din faza grupelor principale. România a pierdut partida în ultima secundă, scor final 25 la 26.

Echipa de handbal feminin a României a ratat calificarea în semifinalele Campionatului Mondial din China. Pentru a ajunge în penultima rundă a competiţiei, jucătoarele antrenate de Radu Voina (foto) ar fi trebuit să învingă vice-campioana europeană, Spania în meciul de duminică, 13 decembrie, din faza grupelor principale.

România a pierdut partida în ultima secundă, scor final 25 la 26. Nici măcar un egal nu le-ar fi fost favorabil "tricolorelor", pentru că dacă meciul s-ar fi terminat la egalitate, calificarea naţionalei ar fi depins de celelalte rezultate din grupă.

Jucătoarele lui Radu Voina au terminat meciul cu Spania cu lacrimi în ochi. A fost o partidă foarte echilibrată până în ultima secundă. România a fost condusă în primele minute ale partidei, dar a reuşit să revină ulterior şi chiar să preia conducerea în câteva rânduri.

Handbalistele iberice ne-au învins şi la Campionatul European din 2008, găzduit de Macedonia.

Iată alte rezultate ale meciurilor jucate duminică, în grupa României :

China - Norvegia 19-34

Coreea de Sud - Ungaria 28-28

Clasament :

1. Spania 7 puncte

2. Norvegia 6

3. Coreea de Sud 5

4. Romania 4 puncte

5. Ungaria 2 puncte

6. China 0 puncte.