Presa britanică laudă calificarea Stelei

Steaua Bucureşti, cu o clasă peste Motherwell. Iată ce scrie presa britanică, după ce roş-albaştrii au eliminat echipa scoţiană din preliminariile Europa League. Formaţia lui Cristiano Bergodi s-a impus cu scorul general de şase la unu, după trei la zero în tur şi trei la unu în manşa secundă a turului trei. "Curajoasa Motherwell nu reuşeşte să acopere diferenţa de clasă cu Steaua", potrivit The Telegraph. "Steaua a scufundat pe Motherwell", consideră şi Sky Sports.

Steaua Bucureşti, cu o clasă peste Motherwell. Iată ce scrie presa britanică, după ce roş-albaştrii au eliminat echipa scoţiană din preliminariile Europa League.

Formaţia lui Cristiano Bergodi s-a impus cu scorul general de şase la unu, după trei la zero în tur şi trei la unu în manşa secundă a turului trei.

"Curajoasa Motherwell nu reuşeşte să acopere diferenţa de clasă cu Steaua", potrivit The Telegraph. "Steaua a scufundat pe Motherwell", consideră şi Sky Sports.

Antrenorul FC Steaua, Cristiano Bergodi spune pentru Sport.ro că echipa sa este pe drumul cel bun. "În prima repriză nu am jucat bine, dar e lucru foarte bun că am dat trei goluri în deplasare. E bine pentru o echipă tânără. Am jucat cu Bibişkov pentru că şi el trebuie să aibă meciuri în picioare. Suntem pe un drum bun, sunt şi lucruri de pus la punct, dar trebuie să avem şi răbdare. Sunt mulţumit de cei care au jucat. Avem o echipă care poate creşte mult", afirmă tehnicianul italian.

Bergodi regretă plecarea fundaşului Dorin Goian, transferat la Palermo. "Îmi pare rău că pleacă Goian, şi-a dorit să joace afară. Am colaborat foarte bine, îi urez baftă şi îi mulţumesc pentru ce a făcut la Steaua. Asta e viața", spune antrenorul Stelei.

Finanţatorul Gigi Becali declară pentru GSPTV că nu a avut emoţii pentru calificarea în play-off-ul Ligii Europa.

"Scoţienii au jucat din entuziasm, din ambiţie şi nu suntem nici noi Barcelona. I-am pasat cât am putut. În repriza a doua au căzut fizic. Nu am avut emoții şi nu mi-am făcut probleme. Steaua este o maşinărie acum, dar dacă o rotiţă sau două nu merg, nu mai funcţionează bine. Cu Tănase, va fi altceva. El va fi un fel de lubrifiant care va face rotiţele să meargă bine. Bănel Nicoliţă a fost cel mai bun jucător de pe teren, iar Stancu e jucător de mare clasă", afirmă omul de afaceri.

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir crede că dacă Motherwell ar fi jucat în Liga I, ar fi retrogradat în Divizia B.

"Steaua nu s-a mai temut pe parcurs de scoțieni, o echipă care la noi retrograda în B. Politica e bună la Steaua, cu jucători tineri. Steaua are doi portari buni. Vedem dacă Steaua are mare valoare în meciul cu CFR Cluj, o echipă puternică. L-au luat şi pe Tănase, Steaua are un viitor frumos dacă nu încep conflictele", spune şeful LPF.

"Când joci cu o echipă uşoară, nu are cum să te dezamăgească jocul, a fost o victorie cu goluri frumoase. Bergodi a jucat cu tineri, care vor face carieră, o să vedeți. Steaua poate ajunge într-o semifinală sau finală de cupă europeană, dacă mai ia un jucător-doi", apreciază Dragomir la Sport.ro.