Mircea Lucescu, trimis acasă de extratereştri

lucescu-mircea-prim-plan.jpg

Mircea Lucescu părăseşte Liga Campionilor, după un parcurs fără precedent.

FC Barcelona s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal. Echipa antrenată de Josep Guardiola a eliminat formaţia Şahtior Doneţk, cu scorul general de şase la unu, după cinci la unu în tur şi unu la zero în returul de marţi seară, din Ucraina. Mircea Lucescu speră ca "extratereştrii" să câştige Champions' League.

Golul meciului dintre Şahtior Doneţk şi FC Barcelona a fost înscris de cel mai bun fotbalist al momentului, argentinianul Lionel Messi.

Echipa pregătită de Mircea Lucescu spera să obţină măcar o victorie de consolare pe teren propriu, în faţa unui public euforic.

Antrenorul român vrea ca formaţia spaniolă să câştige Liga Campionilor: "Felicit FC Barcelona pentru calificare şi sper că va câştiga Liga Campionilor. Nu credeam că ne vom califica, pentru că am pierdut în tur cu scorul de 1-5. A fost un meci spectaculos, am avut mai multe ocazii decât orice altă echipă care a jucat împotriva catalanilor. A fost o mare oportunitate să jucăm contra Barcei şi a oferit experienţă tinerei noastre echipe pentru anul viitor. Am studiat foarte bine FC Barcelona. Singurul lucru pe care nu îl avem este Messi. Am fi învins Barca, dacă el era jucătorul nostru. Această echipă este virtual perfectă".

De partea sa, tehnicianul echipei FC Barcelona, Josep Guardiola speră ca anul viitor să nu mai întâlnească Şahtior Doneţk în Liga Campionilor, fiind un fan al acestei grupări în ultimii trei ani.

"Această a patra calificare consecutivă în semifinalele Ligii Campionilor reprezintă un mare succes. Barca nu a mai reuşit o astfel de performanţă. Este o mare bucurie. Poate vom fi eliminaţi, dar dacă vom fi eliminaţi şi va fi în faţa unei mari echipe precum Real Madrid, atunci îi vom aplauda. Dar acceptăm provocarea de a-i înfrunta. La acest nivel avem o senzaţie de linişte, deoarece avem continuitate. Meciurile cu Real le iau ca pe un cadou. Sunt un suporter al formaţiei Şahtior de trei ani, în fiecare an ei progresează, sper să nu-i mai întâlnim şi anul viitor în Liga Campionilor", declară Guardiola.

FC Barcelona are mari şanse să joace în semifinale împotriva rivalei din campionatul spaniol, Real Madrid. Echipa lui Jose Mourinho a învins formaţia engleză Tottenham cu patru la zero în turul sferturilor.