JO: Alina Dumitru, în finală la judo!

dumitru-alina-judo.jpg

Alina Dumitru (Sursa: ziuanews.ro)

Primul rezultat pozitiv pentru delagaţia sportivă a României de la Jocurile Olimpice de la Londra s-a înregistrat sâmbătă, în prima zi de competiţie. Campioana olimpică la judo, Alina Dumitru, s-a calificat în finala categoriei 48 de kilograme, asigurând practic prima medalie pentru România la competiţia londoneză.

Confruntarea dintre Alina Dumitru şi japoneza Tomoko Fukumi a fost intensă încă din debut, campioana noastră reuşind să puncteze după un minut şi jumătate, 10-0.

Nipona Tomoko Fukumi, vicecampioana mondială en-titre şi campioană mondială în 2009, a fost adversara pe care Alina Dumitru nu a învins-o niciodată în cele patru confruntări anterioare. Lupta de sâmbătă a fost însă cea mai preţioasă, sportiva antrenată de Florin Bercean reuşind să învingă şi să se califice în finala categoriei, la patru ani distanţă de când cucerea aurul la Beijing.

Alina Dumitru va cuceri astfel prima medalie pentru delegaţia României, aur sau argint, finala fiind programată tot sâmbătă.

În prima luptă de la JO, în turul doi, Alina Dumitru a trecut de cubaneza Dayaris Mestre Alvarez (Cuba), prin descalificarea adversarei, care a fost penalizată cu cartonaş galben, pentru gest nesportiv. În sferturi, campioana olimpică a categoriei a trecut la mare luptă, după Golden Score, de mongoleza Urantsetseg Munkhbat, câştigând grupa B, dar acuzând lovituri la cot şi degetele picioarelor.

Alina Dumitru a anunţat anterior JO de la Londra că este ultima sa participare şi îşi va încheia cariera.