Il Luce vs. Pep, în sferturile Ligii Campionilor

lucescu-mircea.jpg

Echipa antrenată de Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk va juca împotriva Barcelonei lui Pep Guardiola.

Adversar de lux pentru Şahtior Doneţk, în sferturile Ligii Campionilor. Echipa lui Mircea Lucescu va juca împotriva formaţiei FC Barcelona. Chelsea şi Manchester se vor duela pentru un loc în semifinale.

Mircea Lucescu spune la Sport.ro că antrenorul echipei FC Barcelona, Josep Guardiola se va pregăti mai atent pentru meciul din sferturile Ligii Campionilor cu formaţia ucraineană. Pep Guardiola afirma înaintea tragerii la sorţi că nu-şi doreşte să evolueze în sferturi împotriva lui Şahtior Doneţk.

"El ştie foarte bine de ce a spus asta. A avut trei meciuri cu noi şi toate au fost foarte grele. În primul, a fost 1-0 în minutul 88 şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat, o lipsă totală de fair-play, când nu au dat mingea înapoi şi au câştigat în minutul 94. Pe urmă meciul de la ei, pe care l-am câştigat, dar e adevărat că au fost doar 7-8 dintre cei mai buni jucători ai lor. Şi mai e meciul de la Monte Carlo, dacă arbitrul dădea penalty la Adriano, lucrurile ar fi luat o altă întorsătură. Acum problema e că sunt avizaţi şi vor fi mult mai atenţi. Barcelona ştie ce o poate aştepta cu noi", declară Lucescu.

Obiectivul principal al echipei Şahtior Doneţk în Liga Campionilor este să lase o impresie bună, precizează antrenorul român: "Pentru noi, echipele din est, este o permanentă bătălie pentru a scoate capul la suprafaţă şi a confirma că se joacă fotbal la cel mai înalt nivel şi în estul Europei. Pentru noi este important să continuăm ascensiunea pe care o avem. Nu mi-am făcut iluzii să mergem până la capăt, vom încerca, dar obiectivul este să ne consolidăm poziţia, să lăsăm o impresie bună. Şi dacă putem să câştigăm, să câştigăm".

Directorul sportiv al FC Barcelona, Andoni Zubizarreta afirmă că oficialii catalani nu se gândesc la eventualele semifinale ale Ligii Campionilor cu Real Madrid, ci la faptul că întâi vor juca în sferturi cu Şahtior Doneţk. "Acum nu ne gândim la Real Madrid. Există o dublă manşă între Real şi Tottenham, iar pe noi ne preocupă sferturile cu Şahtior. Şahtior este o echipă valoroasă şi care joacă de mult timp împreună cu acelaşi antrenor. Este o echipă rapidă şi care are stabilitate. Sunt sigur că Şahtior se bucură că va întâlni FC Barcelona. Mai mult, meciul retur este pe terenul lor", spune fostul mare portar spaniol.

Chelsea Londra şi Manchester United îşi aduc rivalităţile din campionatul englez în Champions' League. Ele vor lupta pentru un loc în semifinale.

Real Madrid are aparent o sarcină uşoară în faţa celor de la Tottenham, dar nu trebuie uitat că englezii au eliminat în optimi pe AC Milan.

În fine, "regina Europei", Inter Milano va primi replica nemţilor de la Schalke 04.

Turul sferturilor Ligii Campionilor se va juca pe 5-6 aprilie, iar returul, o săptămână mai târziu.