Dorin Goian pleacă la Palermo

Cu un ochi am râs, cu altul am plâns. Iată cum comentează preşedintele echipei Steaua, Valeriu Argăseală transferul lui Dorin Goian la Palermo. Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali precizează că a fost de acord să-l transfere pe fundaşul central, pentru că era ultima lui şansă să evolueze într-un campionat puternic. Dorin Goian, în vârstă de 28 de ani, a venit de la FCM Bacău la Steaua în 2004. De-a lungul carierei, Goian a mai jucat la Foresta Suceava, Gloria Buzău şi Ceahlăul Piatra Neamţ.

Cu un ochi am râs, cu altul am plâns. Iată cum comentează preşedintele echipei Steaua, Valeriu Argăseală transferul lui Dorin Goian la Palermo.

Oficialul stelist spune la Sport.ro că plecarea fundaşului la formaţia italiană a fost dificilă. "Goian ajunsese la o vârstă, servise interesele Stelei, dar în aceeaşi măsură ne dispensăm greu de el, e un jucător emblematic pentru Steaua. Un ochi a râs, unul a plâns. În cazul lui Tănase (jucător transferat de la FC Argeş - n.r.), ambii ochi râd, era un jucător râvnit de multe echipe. Cred că echipa îl va asimila repede şi se va impune. La calităţile pe care le are, cu siguranţă va arăta că merită să fie titular. Am făcut unul dintre transferurile bune din fotbalul românesc", consideră Valeriu Argăseală.

De partea sa, finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali precizează că a fost de acord să-l transfere pe fundaşul central la Palermo pentru două milioane de euro, pentru că era ultima lui şansă să evolueze într-un campionat puternic.

"Goian pleacă la Palermo, pe două milioane. Am făcut-o pentru el, era ultimul tren. Şi am mai făcut-o pentru a promova jucătorii tineri. Walter Zenga l-a vrut pe Goian. Am vorbit şi cu Pedrazzini, că a fost aici la mine acum două zile. A dat directive bune, e finul meu. În plus, avea cel mai mare salariu, 250 de mii. Mai e doar Kapetanos cu salariu mare, în rest au toţi 120 de mii - 150 de mii, maxim 160 de mii", spune omul de afaceri.

El crede că apărarea Stelei va face faţă după plecarea lui Goian. "Poate se întăreşte mai mult apărarea fără el. Poate va creşte un jucător mai puternic, mai bun. Nu va mai veni nici un fundaş central. Îi avem deja pe Rada, Ninu, Baciu, Tudose, Ghionea. Eu cred că e ultimul transfer al Stelei, pentru că nu voi mai aduce jucători. Avem destul de mulţi jucători pe care îi vom promova. Nici nu cred că vor mai pleca jucători, mai ales din cei tineri, pentru că avem un proiect de împlinit", explică Gigi Becali.

Dorin Goian, în vârstă de 28 de ani, a venit de la FCM Bacău la Steaua în 2004. De-a lungul carierei, Goian a mai jucat la Foresta Suceava, Gloria Buzău şi Ceahlăul Piatra Neamţ.

Dorin Goian este de asemenea unul dintre jucătorii de bază ai naţionalei, unde are 27 de selecţii şi cinci goluri.