Cosmin Contra spune adio naţionalei

200904-11017.jpg

Cosmin Contra spune adio naţionalei

Fundaşul Cosmin Contra se retrage de la echipa naţională. Jucătorul
a făcut anunţul după meciul cu Austria, din preliminariile
Campionatului Mondial din Africa de Sud, de anul viitor. Tricolorii au
ratat calificarea la turneul final, fiind învinşi cu doi la unu de
austrieci.

Fundaşul Cosmin Contra se retrage de la echipa naţională. Jucătorul a făcut anunţul după meciul cu Austria, din preliminariile Campionatului Mondial din Africa de Sud, de anul viitor. Tricolorii au ratat calificarea la turneul final, fiind învinşi cu doi la unu de austrieci.

"S-au dus şansele noastre de calificare la Mondiale. În vestiar este supărare mare. Îmi pare rău că trebuie să mă retrag după o asemenea înfrângere, dar asta este viaţa şi trebuie să merg înainte. Nu ştiu ce se întâmplă cu naţionala României, dar rezultatele arată că echipa atâta poate în acest moment. Din păcate, la noi se vede imediat lipsa a doi - trei jucători, mai ales dacă aceştia sunt importanţi, cu toate că în repriza a doua, jocul nostru a mers mult mai bine şi ne-am creat multe ocazii. După 13-14 ani la naţională mi-a fost foarte greu, dar le-am spus colegilor că le mulţumesc pentru tot. Sunt emoţionat, însă nu vreau să-mi arăt emoţiile acum, pentru că este un moment foarte greu", spune jucătorul lui Getafe.

După meciul cu Austria, dar şi după cel cu Serbia, pierdut cu doi la trei, la Constanţa, multe voci au cerut demisia lui Victor Piţurcă. "Echipa de fotbal a României trebuie iubită necondiţionat". Iată ce a
spus în replică selecţionerul Victor Piţurcă, după meciul pierdut de tricolori în
faţa Austriei. Antrenorul spune că nu are nici un mesaj de transmis
suporterilor care i-au cerut demisia. Tehnicianul declară că nu va
pleca de la echipa naţională.

România ocupă locul cinci în grupa a şaptea, fiind urmată de Insulele Feroe. Liderul grupei este Serbia. (CR - 2 aprilie 2009;12.15h)