Aur şi record mondial pentru Usain Bolt

Spectacol la Campionatele Mondiale de atletism de la Berlin. Triplul campion olimpic de la Beijing, jamaicanul Usain Bolt a câştigat proba de o sută de metri şi a stabilit în acelaşi timp un nou record mondial. Vechiul record fusese stabilit tot de Usain Bolt, pe data de 16 august 2008, la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Spectacol la Campionatele Mondiale de atletism de la Berlin. Triplul campion olimpic de la Beijing, jamaicanul Usain Bolt a câştigat proba de o sută de metri şi a stabilit în acelaşi timp un nou record mondial.

El a terminat cursa în nouă secunde şi 58 de sutimi. Vechiul record de nouă secunde şi 69 de sutimi fusese stabilit tot de Usain Bolt, pe data de 16 august 2008, la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Locul doi în cursa de la Berlin i-a revenit americanului Tyson Gay, cu nouă secunde şi 71 de sutimi, acesta fiind de altfel un record al Statelor Unite ale Americii.

Pe locul trei s-a clasat jamaicanul Asafa Powell, cu nouă secunde 84 de sutimi, cea mai bună performanţă a sa în acest sezon.

La rândul ei, britanica Jessica Ennis a câştigat proba de heptatlon din cadrul Campionatelor Mondiale de atletism. Sportiva de 23 de ani a acumulat 6731 de puncte.

Poziţia a doua a podiumului i-a revenit atletei germane Jennifer Oeser. Medalia de bronz a fost câştigată de poloneza Kamila Chudzik.

Jessica Ennis nu a participat la Jocurile Olimpice de la Beijing anul trecut. Ea se clasase pe locul patru la Campionatele Mondiale din 2007.

Consiliul Federal al Federaţiei Române de Atletism a decis că România va fi reprezentată de 17 sportive, pentru prima dată neavând în componenţă nici un atlet.

Delegaţia va fi formată din următoarele atlete : Cristina Casandra şi Ancuţa Bobocel - 3.000 m obstacole; Lidia Şimon, Luminiţa Talpoş, Nuţa Olaru - maraton; Nicoleta Grasu - disc; Claudia Ştef, Ana Maria Groza şi Ana Maria Greceanu - 20 de kilometri marş; Monica Stoian şi Maria Negoiţă - suliţă; Bianca Perie - ciocan; Anca Heltne - greutate; Angela Moroşanu - 400 mg; Cristina Bujin - triplusalt; Mirela Lavric - 800 m; Andreea Ogrăzeanu - 200 m.

Delegaţia îşi propune să obţină una sau două medalii şi trei sau patru prezenţe în finale.