Argentina nu mai vine la Bucureşti!

argentina-nu-mai-vine-bucuresti.jpg

Vedeta Argentinei, Lionel Messi

Federaţia Română de Fotbal primeşte o lovitură din partea Argentinei: amicalul de lux dintre România şi selecţionata "pumelor" a fost suspendat. Anunţul a venit de la federaţia sud-americană de profil.

Decizia privind suspendarea meciului amical dintre România şi Argentina a fost luată după demiterea antrenorului Sergio Batista. Asta după ce "pumele" au fost eliminate prematur de la Copa America, turneu câştigat de Uruguay.

Asociaţia de Fotbal din Argentina (AFA) a anunţat pe site-ul oficial că a decis suspendarea meciului amical cu România. "După o discuţie telefonică între Sergio Batista şi preşedintele AFA, Julio Grondona, Batista a lăsat la latitudinea Comitetului Executiv decizia privind activitatea sa la conducerea echipei naţionale. Astfel, Comisia Naţională de Selecţie a decis rezilierea contractului lui Sergio Batista şi suspendarea meciului amical cu România, din luna august", anunţă AFA.

 

FRF nu ştie nimic oficial

 

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a declarat că deocamdată nu s-a primit nicio hârtie oficială din partea federaţiei argentiniene: "Am auzit şi noi că federaţia argentiniană a suspendat amicalul nostru din 10 august, însă nu am primit încă nimic oficial la federaţie. Dacă aşa se va întâmpla, nu mi se pare normal deloc. Federaţia Argentiniană a solicitat o sumă importantă de bani, 1,5 milioane de euro, pentru a veni la Bucureşti, iar acum suntem puşi într-o astfel de situaţie. Astăzi vom trimite o adresă la FIFA, pentru a întreba ce se întâmplă. Pentru noi este un eveniment special, la care ţinem foarte mult, totuşi se inaugurează un stadion extraordinar, care va găzdui o finală de cupă europeană şi nu este normal ca Argentina să renunţe la acest meci amical. Nu este o lovitură de imagine pentru noi, este o lovitură de imagine pentru argentinieni. Noi avem un contract ferm pe care l-am semnat şi voiam ca acesta să fie respectat până în cele mai mici detalii. Este vorba de cât de serios eşti într-o astfel de situaţie".

Cu doar câteva ore înaintea anunţului sud-americanilor, Ionuţ Lupescu afirma că este sigur că reprezentativa Argentinei va aduce cei mai în formă jucători la meciul amical cu România.

"E vorba de anumite şicane pe care e normal ca ei să le facă indirect. Ei au anumite probleme acum, nu s-au calificat în finala Copei America, organizată la ei acasă, iar în seara asta probabil vor schimba şi antrenorul. În aceste condiţii, există o anumită presiune din partea echipelor mari, ca Real Madrid şi Barcelona să-şi ţină jucătorii în pregătiri, dar 10 august este o dată oficială a FIFA, de care federaţia argentiniană poate profita pentru a aduna cei mai buni jucători pe care îi are. Noi avem un contract ferm cu ei şi din punctul ăsta de vedere nu e nicio problemă, cel mai important e piticul ăla, pe care-l place toată lumea, Messi. Doar să nu fie bolnav sau altceva, dar eu sunt sigur că Argentina va veni cu cei mai în formă jucători", spunea Lupescu.

Meciul amical dintre România şi Argentina urma să aibă loc pe data de zece august, cu ocazia inaugurării noului stadion naţional.