Andy Murray, noul număr doi mondial

Performanţă uriaşă pentru britanicul Andy Murray. Jucătorul de tenis va trece luni, 17 august, pe locul al doilea în clasamentul ATP. Sportivul s-a calificat în finala turneului de la Montreal, dotat cu premii de trei milioane de dolari. Britanicul a trecut în semifinale de francezul Jo Wilfried Tsonga şi va juca finala competiţiei cu argentinianul Juan Martin Del Potro, care l-a eliminat pe americanul Andy Roddick.

Performanţă uriaşă pentru britanicul Andy Murray. Jucătorul de tenis va trece luni, 17 august, pe locul al doilea în clasamentul ATP.

Sportivul s-a calificat în finala turneului de la Montreal, dotat cu premii de trei milioane de dolari.

Britanicul a trecut în semifinale de francezul Jo Wilfried Tsonga şi va juca finala competiţiei cu argentinianul Juan Martin Del Potro, care l-a eliminat pe americanul Andy Roddick.

Andy Murray a câştigat în două seturi meciul cu francezul Tsonga, scor 6-4, 7-6(8). Juan Martin del Potro s-a calificat în ultimul act al competiţiei, după ce l-a depăşit în trei seturi pe Roddick, scor 4-6, 6-2, 7-5.

Andy Murray devine noul număr doi mondial, devansându-l pe spaniolul Rafael Nadal. Acesta a fost eliminat, după ce revenise pe teren în urma unei accidentări ce l-a ţinut pe tuşă câteva luni.

Elveţianul Roger Federer şi spaniolul Rafael Nadal au părăsit Masters-ul de la Montreal, în sferturile de finală.

Federer a fost eliminat de francezul Jo Wilfried Tsonga, numărul şapte mondial, în timp ce Nadal a cedat în faţa argentinianului Juan Martin del Potro, numărul şase ATP.

Tsonga a trecut de Roger Federer, cu scorul de 7-6 (7/5), 1-6, 7-6 (7/3), după ce a reuşit să revină în setul trei atunci când era condus cu 5-1. Argentinianul Del Potro l-a învins pe Rafael Nadal cu scorul de 7-6 (7/5), 6-1.

Este pentru prima dată în istoria clasamentului mondial, înfiinţat în 1973, că în sferturile de finală ale unui turneu ATP s-au întâlnit cei mai buni opt jucători din lume.