Alex Ferguson vede CFR Cluj în primăvara europeană

alex-ferguson-vede-cfr-cluj-primavara-europeana.jpg

Antrenorul echipei Manchester United, Alex Ferguson (Foto: Reuters)

Antrenorul echipei Manchester United, Alex Ferguson, a declarat marţi seară într-o conferinţă de presă, că echipa sa a fost norocoasă la primul gol marcat de Robin van Persie în meciul cu CFR Cluj din Liga Campionilor. Scoţianul crede că gruparea antrenată de Ioan Andone are şanse de calificare. Manchester a învins-o pe CFR cu doi la unu, în grupa H a competiţiei.

"Posesia balonului a fost foarte bună pentru noi. Este foarte important în meciuri de Liga Campionilor să ai o astfel de posesie. Ne-a fost greu la început, întotdeauna e dificil în deplasare, când gazdele deschid scorul. Am fost norocoşi cu primul gol al lui Van Persie, dar per total ne-am făcut treaba. Al doilea gol al lui Van Persie a fost absolut fantastic. A reuşit să sprinteze şi să înscrie. Am analizat echipa Clujului şi am observat că atunci când joacă în deplasare, au un contraatac foarte puternic. În acest meci noi am reuşit să le blocăm acest contraatac. CFR mai are o fantastică determinare, care e aceeaşi până în ultimul minut şi acesta este plusul echipei faţă de Galatasaray. Cred că CFR are şanse să se califice mai departe", spune Alex Ferguson.

De partea sa, antrenorul echipei CFR Cluj, Ioan Andone, declară că este trist, pentru că formaţia sa primeşte goluri parabile, dar spune că victoria englezilor este indiscutabilă: "A fost o victorie meritată şi indiscutabilă a lui Manchester United. Noi am încercat să ne ridicăm la nivelul lor, dar atât s-a putut. Ce mă doare şi pentru ce sunt trist e că luăm goluri parabile, iar la nivelul acesta cu o echipă ca Manchester nu ai nicio şansă. Primul lor gol a fost norocos, pentru că altfel schimbam lucrurile la pauză. În repriza a doua ne-au dominat clar".

Andone crede că dacă CFR Cluj ar obţine patru puncte în dubla cu Galatasaray Istanbul, ar fi calificată în optimile Ligii Campionilor: "Dacă noi am obţine patru puncte din două meciuri cu Galatasaray, ne-am califica mai departe. Dar va fi foarte greu, având în vedere investiţiile de peste 20 de milioane de la Galatasaray. Este greu de crezut că-şi vor permite două greşeli în meciurile cu noi".

 

Patronul CFR-ului, optimist

 

Patronul CFR Cluj, Arpad Paszkany, a spus la DigiSport că dacă ar fi avut puţin noroc, campioana României ar fi putut învinge pe Manchester: "Orice s-ar fi putut întâmpla, dacă eram puţin mai stăpâni pe noi. Cu puţin noroc, puteam scoate o remiză. Pierderea lui Sogou a fost un moment psihologic, pierderea lui ne-a anihilat mijlocul şi nu ne-am mai putut face jocul. Noi nu ne putem compara cu Manchester, această echipă are jucători a căror valoare individuală este mai mare decât tot lotul nostru. Ştiu că Galatasaray a pierdut cu 0-2, ceea ce ar putea fi un rezultat bun pentru noi. Important este să avem un bilanţ cel puţin egal cu Galatasaray şi cu puţin noroc, putem ajunge în primăvara europeană, chiar în Liga Campionilor. Noi trebuie să mergem cu încredere la Istanbul, să facem un meci bun acolo, un egal sau o victorie ar fi minunat".

CFR Cluj a fost învinsă pe teren propriu, cu scorul de doi la unu, de Manchester United, într-un meci în care au marcat Kapetanos, respectiv Van Persie, de două ori.