Un ex campion olimpic marocan vrea sa dea Oslo in judecata

Iniţial a fost o problemă de custodie pentru copii. Printre protagonişti: Khalid Skah, campion olimpic în 1992. S-a ajuns la tensiuni între Maroc şi Norvegia, după ce Skah a declarata că i-au fost răpiţi cei doi copii, iar în spatele acestei operaţiuni sa află ambasada Norvegiei în Maroc.

 

Iniţial a fost o problemă de custodie pentru copii. Printre protagonişti: Khalid Skah, campion olimpic în 1992. S-a ajuns la tensiuni între Maroc şi Norvegia, după ce Skah a declarat că i-au fost răpiţi cei doi copii, iar în spatele acestei operaţiuni sa află ambasada Norvegiei în Maroc.

Copiii excampionului au dublă cetăţenie, marocană şi norvegiană. Mama lor, fosta soţie a lui Khalid Skah s-a întors în Norvegia de 2 ani. De atunci părinţii dispută custodia copiilor. Miercuri într-o conferinţă de presă Khalid Skah l-a acuzat pe ambasadorul Norvegiei în Maroc că a a acţionat ca un şef de gangsteri. Aşa că doreşte să intenteze „proces în faţa justiţiei internaţionale contra guvernului norvegian”

Atletul a găsit sprijin din partea guvernului marocan care a protestat împotriva ieşirii din ţară a celor doi copii. Pentru Rabat, ambasada nu poate să se implice în conflicte personale şi familiale: este de domeniul justiţiei marocane.