Testamentul lui Bartolomeu Anania

bartolomeu-mitropolitul-clujului.jpg

Mitropolitul Clujului, Bartolomeu Anania

Pregătirile pentru înmormântarea Mitropolitului Clujului, Bartolomeu Anania, care va avea loc joi, la Cluj au început. În catedrala mitropolitană vor avea loc slujbe de pomenire zi şi noapte, iar credincioşii vin să-şi ia rămas bun de la mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului.

Corespondentul RFI la Cluj, Bianca Pădurean

Bartolomeu Anania a lăsat prin testament dorinţa sa de a avea o înmormântare simplă. A cerut să nu i se acorde distincţii post-mortem, dar şi ca urmaşul lui la cârma mitropoliei să îi continue opera filantropică, desfăşurată în special prin fundaţia care îi poartă numele, care îi ajută, printre alţii, pe tinerii fără posibilităţi materiale, de la Seminarul Teologic.

Acest testament a fost scris în urmă cu un an, în deplină luciditate, a precizat episcopul vicar Irineu Bistriţeanul şi va fi făcut public, după înmormântarea mitropolitului, care va avea loc joi, de la ora 12.

Bartolomeu Anania a dorit să fie înmormântat în cripta de sub altarul catedralei mitropolitane din Cluj. Aici sunt aşteptaţi să participe la înmormântare Patriarhul Daniel şi toţi membrii Sfântului Sinod.

Până atunci, credincioşii îşi pot lua rămas bun de la mitropolitul Clujului, al cărui trup va sta în catedrală, care va fi deschisă zi şi noapte în acest scop.

 
Cluj, Bianca Pădurean