Studentul Anului, o apreciere venită de la studenți pentru studenți

Studentul Anului este un proiect național organizat de Voluntari pentru Idei și Proiecte, aflat la cea de-a noua ediție, care își propune să premieze cei mai buni studenți în Economie, IT,  Arhitectură, Jurnalism-Comunicare și Medicină.

Pentru a se înscrie în competiție, studenții trebuie să rezolve o temă în funcție de categoria de concurs și să completeze formularul de înscriere. Evaluarea studenților va fi făcută de un juriu specializat, luându-se în considerare atât lucrarea realizată, cât și activitatea curiculară și extracuriculară a acestora.

Primii 5 studenți nominalizați la fiecare categorie, vor fi invitați în București pentru a participa, timp de 3 zile, la o serie de training-uri și workshop-uri și pentru a-și dezvolta abilitățile, a dezbate pe teme date cu personalități din domeniu și a forma o comunitate.

Totul se va finaliza într-o gală ce se va desfășura pe data de 5 mai,unde vor fi anunțați câștigătorii. La eveniment vor fi prezente atât personalități reprezentative din societatea civilă, cât și parteneri media.

Câștigătorii vor fi premiați dupa cum urmează:

  • Locul I – 2000 de euro

  • Locul al II-lea și al III-lea – 500 de euro

De asemenea, aceștia vor primi trofeul Studentul Anului și o diplomă semnată de membrii juriului care atestă obținerea acestei distincții.

Anul acesta, partenerii care sprijină proiectul Studentul Anului, făcând posibilă recunoașterea și diferențierea studenților, sunt: Capital Partners, Fundația Dinu Patriciu.

În ceea ce privește motivarea implicației în proiect, Tincuța Baltag, directorul Fundației Dinu Patriciuspunea:

Este admirabil faptul că de zece ani echipa VIP reușește să organizeze o competiție atât de apreciată în rândul studenților și nu numai. Suntem convinși că succesul acestui proiect se datorează entuziasmului, creativității și determinării cu care tinerii știu sa-și recunoască elitele și să le aprecieze reușitele din perspectiva unor modele autentice. Dacă va exista o schimbare autentică în educația românească, aceasta va porni de la recunoașterea meritelor celor mai buni dintre noi și de la promovarea unor valori umane și profesionale cu care un număr cât mai mare de tineri să-și dorească să se identifice”.

Mai multe informații despre proiect și despre cum poți aplica, găsești pe site-ul www.studentulanului.ro .

Studentul Anului este o un proiect care te provoacă să intri într-o competiție în care să-ți arăți adevaratele calități și să fii recunoscut. Fii diferit prin excelență !