Încărcătorul unic pentru telefoane mobile este gata

incarcator.jpg

Photo: onechargeforall.eu

Un singur încărcător pentru orice tip de telefon mobil! 14 producători s-au aliniat standardelor impuse de Comisia Europeană. Vicepreşedintele Comisiei Europene, Antonio Tajani, responsabil pentru industrie şi antreprenoriat a primit deja un astfel de model pe care producătorii de telefoane mobile se pregătesc să-l lanseze pe piaţa europeană în lunile următoare.

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Antonio Tajani, responsabil pentru industrie şi antreprenoriat spune cu această ocazie: "îmi exprim satisfacţia cu privire la introducerea noilor încărcătoare pentru telefoane mobile pe baza noului standard al UE. Este cu adevărat o veste bună pentru consumatorul european.

Aşteptăm acum ca noul încărcător şi telefoanele mobile compatibile să fie disponibile spre vânzare. Îndemn industria să accelereze introducerea lor pe piaţă pentru a le permite cetăţenilor din întreaga UE să se bucure de avantajele unui încărcător comun cât mai curând posibil”.

Printre companiile care vor lansa pe piaţa europeană încărcătorul comun se numără Apple, Emblaze Mobile, Huawei Technologies, LGE, Motorola Mobility, NEC, Nokia, Qualcomm, Research In Motion (RIM), Samsung, Sony Ericsson, TCT Mobile (ALCATEL mobile phones), Texas Instruments şi Atmel.

În cele 27 de state membre ale UE se folosesc circa 500 de milioane de telefoane mobile. Acestea lasă în urma lor anual mii de tone de deşeuri doar sub forma încărcătoarelor.

Octavian Popescu – ofiţer politic la Directoratul Întreprindere şi Industrie al Comisiei Europene spune la RFI că noul model de încărcător va fi lansat pe piaţa europeană în acest an. Nu a fost fixată însă o dată exactă astfel încât fiecare producător este liber să decidă momentul lansării pe piaţă.

Încărcătorul universal va funcţiona pe baza unui conector micro USB.  Mai multe informaţii găsiţi pe onechargerforall.eu.

 
Octavian Popescu – ofiţer politic la Directoratul Întreprindere şi Industrie al Comisiei Europene intervievat de Andreea Orosz