Fumatul interzis la Oktoberfest

oktoberfest-20100705181046.jpg

Fumatul va fi interzis la Oktoberfest

Fumatul va fi interzis de acum încolo la Festivalul berii din Munchen, celebrul Oktoberfest. Asta după ce bavarezii s-au exprimat, duminică, prin vot împotriva fumatului în spaţiul public. În jur de 9 milioane şi jumătate de alegători din Bavaria au fost chemaţi să spună 'DA' sau 'NU' unui proiect de lege privind interzicerea fumatului în toate restaurantele, barurile şi cafenelele din landul sudic al Germaniei.

Fumatul va fi interzis de acum încolo la Festivalul berii din Munchen, celebrul Oktoberfest. Asta după ce bavarezii s-au exprimat, duminică, prin vot împotriva fumatului în spaţiul public.

În jur de 9 milioane şi jumătate de alegători din Bavaria au fost chemaţi să spună 'DA' sau 'NU' unui proiect de lege privind interzicerea fumatului în toate restaurantele, barurile şi cafenelele din landul sudic al Germaniei.

Noile reglementări vor fi aplicate şi în cadrul festivalului Oktoberfest, festival care atrage anual aproape 6 milioane de vizitatori din lumea întreagă.

Totuşi, autorităţile se vor arăta indulgente anul acesta. Ele spun că vor permite totuşi fumatul în cadrul Oktoberfest de teamă ca interdicţia să nu alunge turiştii pasionaţi de bere, cârnaţi, dar şi de ţigări.