De la Carlat şi Bruni, un cadou pentru Carla Bruni Sarkozy

primaria-carlat-steagurile-frantei-italiei-stau-alaturi-foto-primaria-orasului-carlat.jpg

La primăria din Carlat, steagurile Franţei şi Italiei stau alături. Foto: Primăria satului Carlat

Locuitorii cătunului Bruni din Italia, înfrăţiţi de un an de zile cu francezii din satul Carlat (care se citeşte Carlà), au hotărât să-i facă un cadou mai neobişnuit primei doamne a Franţei, Carla Bruni-Sarkozy. Este vorba despre o piatră din munţii Dolomiţi.

Vasile Damian:

În semn de prietenie, locutorii satelor Carlat din Franţa şi Bruni din Italia au decis să-i trimită soţiei preşedintelui Republicii - originară din Italia - această pietricică ornamentată cu o floare de munte deasupra. Totul este ceva foarte simbolic, spune un deputat comunist francez care a promis că va face pe intermediarul pentru ca respectivul cadou să ajungă în mâinile destinatarei.

Trebuie spus că cele două comune montane înfrăţite sunt ambele conduse de edili de stânga. Evident, ideea de a se înfrăţi nu a fost o întâmplare. În urmă cu doi ani, primarul comunist din satul Carlat le-a spus membrilor consiliului municipal, mai în glumă mai în serios, „o să ne înfrăţim cu Bruni”. Zis şi făcut. Căutând pe internet, el a găsit sate cu numele de Bruni în Texas, Spania, Argentina dar şi - spre norocul lui - în Italia, patria fostei manechine devenită între timp soţie de preşedinte. Odată propunerea de înfrăţire făcută de edilii francezi, ea a fost acceptată de colegii lor din peninsulă.

Mariajul dintre Carlat şi Bruni a fost celebrat în vara lui 2010. Gentlemeni, organizatorii au invitat-o la ceremonie şi pe prima doamnă a Franţei. Carla Bruni-Sarkozy a fost însă nevoită să se scuze, dar a urat mult noroc prieteniei franco-italiene. O prietenie, o idilă am putea spune, care, iată, continuă şi azi, ba chiar are iniţiative preluate de întreaga presă franceză şi internaţională.

 
Vasile Damian, despre un cadou special pentru prima doamnă a Franţei