Despre carieră la feminin

Profesii diverse, contexte diferite, piedici și motivații diferite. Cele 4 invitate GOmentorship de pe 22 martie au în comun pasiunea cu care-și fac munca zi de zi. Evenimentul are loc de la 19.00 la Sala de Lectură a Facultății de Litere, iar intrarea este liberă, în limita locurilor din sală.

Invitatele serii vor fi Vicky Coockson,  Director de Resurse Umane la Vodafone România, Cori Grămescu, Instructor de Fitness, Liliana Preoteasa, Director la Ministerul Educației și Laura Andrei, Judecător la Tribunalul București.                                                                            

Vicky Coockson este, de trei ani, Director de Resurse Umane la una dintre cele mai râvnite multinaționale prezente în România, Vodafone, o companie cu 3000 de angajați. Lucrează în resurse umane la Vodafone de 11 ani. Și-a început cariera în UK, iar din 2007 lucrează în Europa de Est. A studiat istorie internațională și politică la University of Leeds, a urmat apoi o școală de business la University of Manchester și un masterat în dezvoltare organizațională la University of Salford. Pasiunea sa este aceea de a ajuta organizațiile și oamenii să crească.

Până la 18 ani, antrenoarea de fitness Cori Grămescu nu a făcut deloc sport; astăzi este una dintre cele mai de succes antrenoare din România. Ce legatură are Facultatea de Relații Internaționale cu sportul și ce înseamna “viață echilibrată” pentru o femeie deprinsă cu disciplina strictă? Cori va povesti la GOmentorship despre motivațiile și dificultățile vieții sale profesionale.

Liliana Preoteasa are o cariera de peste 30 de ani în educație. Și-a luat licența în matematică în 1977 și a început să lucreze ca profesor de matematică. Între 1990 și 1993 a fost director la Colegiul Naţional Sfântul Sava. Din 1998, cu o pauză de câteva luni, Liliana Preoteasa deține funcția de Director al Direcţiei Generale Educaţie Timpurie, Şcoli, Performanţă şi Programe din cadrul Ministerului Educaţiei. În această calitate, e responsabilă de coordonarea examenelor naţionale, a olimpiadelor, de elaborarea de strategii educaţionale și politici pentru învăţământul preuniversitar.  

Laura Andrei este judecător cu grad de curte de apel și Vicepreşedinte al Tribunalului Bucureşti. Are 17 ani de experienţă ca magistrat. Și-a luat licența la Universitatea din București în 1993, iar din anul 2000 este doctorand, studiind tema „Evoluția Jurisprudenței Curții Europene a Drepturilor Omului” la Facultatea de Drept a Universității din București.