Asociaţia Professional Women Network România s-a lansat în Bucureşti

pwn-romania.jpg

Asociaţia Professional Women Network România s-a lansat în Bucureşti

Asociaţia Professional Women Network România (PWN România) a fost înfiinţată în luna octombrie 2011 de o serie de reprezentante ale mediului de afaceri, printre membrele fondatoare numărându-se Adriana Păun, Founding Member Top Executive Agency , Lavinia Rasca – Director General Exec-Edu, Adina Bigas- HR Manager Microsoft Global Technical Support Center, Dana Patrichi, Managing Partner la Alexander Hughes, Bianca Ioan - Director Marketing ASEBUSS.

 

Lansarea PWN România va fi marcată printr-un eveniment special intitulat Leadership feminin în acţiune, ce va fi organizat pe 29 noiembrie la sediul ASEBUSS şi Exec-Edu. Evenimentul se adresează participantelor care deţin un rol cheie în organizaţiile în care lucrează şi sunt interesate să se alăture acestei iniţiative, în scopul creşterii vizibilităţii rolului femeilor lider în companii. Suntem onoraţi să o avem la evenimentul de lansare a asociaţiei pe dna Nicole Taillefer, Adjuncta Ambasadorului Franţei la Bucureşti. Printre vorbitori se vor număra:  Sandra Pralong- Technical Advisory Officer Gender and Civil Society, UNFPA, Daniela Cretu-  Founding Partner John Maxwell Team pentru România şi Madalina Balan- Director General Hart. Asociaţia PWN România îşi propune crearea unei comunităţi dinamice de femei active,  care încurajează şi facilitează interactivitatea şi schimbul de opinii între membre, ce provin din domenii şi industrii diverse.

Lavinia Rasca, presedinta asociaţiei, a declarat: “ Talentul de lider al femeilor trebuie recunoscut şi valorificat la întregul potenţial, mai ales că realizările lor, în această perioadă complexă, sunt incontestabile. A sosit timpul să acţionăm împreună, pentru a obţine echilibrul în privinţa implicării şi vizibilităţii femeilor şi bărbaţilor în organizaţii, în special în poziţiile din vârful ierarhiilor. Am convingerea că asociaţia PWN România este vehiculul care ne va conduce spre acest deziderat, pentru că va traversa graniţele şi va conecta femeile puternice din România şi din toate ţările Europei.

Această iniţiativă se bucură de recunoaşterea şi susţinerea European Professional Women Network, organizaţie europeană cu sediul central în Franţa, care adună peste 3500 membre de naţionalităţi diverse în cele19 asociaţii existente în Paris, Londra, Barcelona, Viena, Bruxelles, etc. Adriana Păun, membră a asociaţiei EPWN Brussels va susţine prin experienţă internaţională activitatea PWN România. Adriana Păun declară ‘‘Afilierea la EPWN ne va oferi multe avantaje cum ar fi participarea la programme de mentorat europene, organizarea  de seminarii internaţionale cu speakeri din alte networkuri, dar mai ales ne va da accesul la o multitudine de contacte, know-how şi o reţea de sprijin între femei cu responsabilităţi importante în business.Vom învăţa împreună de la femei de succes şi care sunt leaderi în organizaţiile lor cum să construim cariere pe termen lung, cum să reuşim în a avea o viaţă echilibrată şi plină de satisfacţii.

Printre obiectivele asociaţiei se numără şi :

  • O mai bună prezenţă şi vizibilitate a femeilor, precum şi recunoaşterea contribuţiei lor importante, în toate domeniile vieţii profesionale

  • Crearea unei reţele de peste 100 membre până la finalul anului 2012

  • Asigurarea unui program de mentorat on-line pentru femeile aflate la început de carieră sau care doresc o schimbare profesională

Professional Women Network România îşi propune să reunească femei de succes, active profesional în scopul identificării şi promovării bunelor practici  în ce priveşte ascensiunea profesională a femeilor în diferite organizaţii, precum şi încurajarea recunoaşterii de către companii a necesităţii unor abordări de management diverse şi inovative în care femeile au un aport deosebit.