Anul Iepurelui aduce epidemii şi catastrofe naturale

iepure.jpg

Anul chinezesc al Iepurelui a început.

Chinezii şi alte popoare din Asia au intrat joi, 3 februarie, în Anul Iepurelui. Cu această ocazie, comunitatea chineză din Franţa, de obicei discretă şi-a exprimat dorinţa să fie mai bine reprezentată pe plan naţional, atât la nivel politic, cât şi în mass-media. Reprezentanţii acestei comunităţi, ce numără circa opt sute de mii de oameni în Franţa vor fi primiţi joi în audienţă, la Palatul Elysée, de preşedintele Nicolas Sarkozy.

Decupat într-un ciclu de 60 de ani, calendarul chinezesc permite previzioniştilor să anunţe acum ce s-a întâmplat în urmă cu şase decenii. Anul Iepurelui ar fi de exemplu propice mariajelor, dar şi relaţiilor extra-conjugale.

Pentru cei care sunt deja căsătoriţi şi decişi să rămână fideli, anul ce începe se va solda cu naşteri numeroase, Anul Iepurelui fiind propice bebeluşilor.

Pe plan politic, preşedintele Chinei, Hu Jintao va fi mai departe norocos - în fapt pe toată perioada 2010 - 2016, liderul de la Beijing ar fi ocrotit de şansă - ne spune un astrolog citat de Agenţia France Presse, care nu precizează dacă respectivul este sau nu militant comunist.

În relaţia SUA-China, chestiunea parităţii devizelor va rămâne principalul element de dispută.

Astrologii asiatici prevăd în acest an al iepurelui şi o mare epidemie în Coreea de Nord, dramă ce va necesita ajutor internaţional.

Catastrofe naturale şi capricii climatice vor afecta ţări precum Canada şi Taiwan, în timp ce incendii şi prăbuşiri de imobile şi poduri vor avea loc în India şi Pakistan, probabil ca să supere în aceeaşi măsură pe cei doi vecini şi duşmani asiatici.