Ceremonie emoționantă în Belgia, care-și înmormântează copiii

Peste 5 mii de persoane au participat la funeraliile celor  15 dintre copiii care și-au pierdut viața în accident și a doi dintre însoţitorii  lor. Un alt copil a fost înmormântat miercuri,  dar familia a preferat ca ceremonia să se desfăşoare într-un cadru intim. Celelalte 11 victime ale accidentului de la Sierre vor fi înmormântate joi.

La Lommel, multe persoane nu au avut loc în arena unde s-a petrecut serviciul religios public, cele cinci mii de locuri au fost ocupate imediat. Regele belgienilor Albert II, prim ministrul olandez Mark  Rutte, prințul moștenitor al Olandei Willem-Alexander și prințesa Maxima erau prezenți, cei din urmă fiind veniți să asiste la ceremonie întrucât cinci dintre micuții înmormântați astăzi aveau naționalitatea olandeză.

Președintele UE, belgianul Herman Van Rompuy, era și el prezent la fel și președinta confederației helvetice Eveline Widmer-Schlumpf.

O tăcere apăsătoare și tristă domnea astăzi de dimineață la Lommel în timp ce cele 15 coșciuge mici și albe erau transportate din vehiculele mortuare în interiorul arenei unde a avut loc ceremonia religioasă.

Înmormântările propriu zise au avut loc aparte în intimitate în această după amiază. Majoritatea copiilor și profesorul lor vor fi înmormântați în cimitirul de la Lommel.

Celelalte 11 victime ale accidentului de la Sierre vor fi înmormântate joi.