Voturile nule vor fi renumărate

Voturile nule de la turul doi al alegerilor prezidenţiale vor fi renumărate. Aşa a decis Curtea Constituţională, vineri, 11 decembrie. În urma renumărării, s-ar putea stabili dacă există diferenţe între datele consemnate în procesul-verbal şi realitatea constatată. Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri că decizia privind renumărarea voturilor nule este "normală şi democratică".

Voturile nule de la turul doi al alegerilor prezidenţiale vor fi renumărate. Aşa a decis Curtea Constituţională, vineri, 11 decembrie.

În urma renumărării, s-ar putea stabili dacă există diferenţe între datele consemnate în procesul-verbal şi realitatea constatată.

Decizia Curţii Constituţionale a fost luată cu majoritate de voturi de către plenul acestei instanţe. Hotărârea este definitivă şi se comunică Biroului Electoral Central.

Preşedintele Traian Băsescu (audio) a declarat vineri că decizia privind renumărarea voturilor nule este "normală şi democratică". "Este normal, având în vedere reclamaţia PSD. Este normal şi democratic. Mi se pare corect că s-a dat curs solicitării PSD. Nu e nimic anormal, este legal şi constituţional", spune şeful statului.

"Dacă la Curte s-a aprobat, înseamnă că cei care au reclamat au adus argumente solide pentru renumărarea voturilor. Nu cred că se aproba renumerarea fără argumente", apreciază Traian Băsescu.

Potrivit BEC, numărul voturilor nule la al doilea tur de scrutin este de 138.476 voturi, iar diferenţa de voturi între Traian Băsescu şi Mircea Geoană este de circa 70 de mii de voturi.

Decizia Curţii Constituţionale vine după ce Partidul Social Democrat a depus o cerere de anulare a turului al doilea al alegerilor prezidenţiale şi de repetare a scrutinului.

Traian Băsescu, despre renumărarea voturilor nule.