Vladimir Voronin şi-a anunţat demisia

Vladimir Voronin a anunţat că renunţă la putere în favoarea opozanţilor săi "fără tragere de inimă şi fără încrederea că ei sunt capabili să conducă ţara". Fostul preşedinte al Republicii Moldova anunţase pe 2 septembrie că va demisiona din funcţia de şef al statului, optând pentru mandatul de deputat.

Vladimir Voronin a anunţat că renunţă la putere în favoarea opozanţilor săi "fără tragere de inimă şi fără încrederea că ei sunt capabili să conducă ţara".

Fostul preşedinte al Republicii Moldova anunţase pe 2 septembrie că va demisiona din funcţia de şef al statului, optând pentru mandatul de deputat.

Interimatul va fi asigurat de preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, liberalul Mihai Ghimpu, potrivit Constituţiei. În aceste condiţii, el ar urma să prezinte Legislativului candidatura viitorului şef al Guvernului de la Chişinău, care, potrivit presei, va fi Vlad Filat, liderul PLDM.

Vladimir Voronin a deţinut funcţia de preşedinte al Republicii Moldova din 2001, când PCRM a ajuns pentru prima dată la guvernare. El a fost reales pentru un nou mandat după scrutinul din 2005, fiind votat atunci şi de deputaţii din partidele de opoziţie.