Victor Ponta desfiinţează legea salarizării unitare

ponta-victor-degetul-aratator-sus.jpg

Victor Ponta critică Guvernul pentru acţiunile din ultima perioadă.

Guvernul a acţionat "dezlânat şi neserios" în ultima perioadă. Iată ce spune la RFI preşedintele PSD, Victor Ponta. El critică legea salarizării unitare : "Premierul vrea să legalizeze o fraudă la adresa bugetarilor".

"Domnul prim-ministru Boc, o dată pe an vine şi îşi angajează răspunderea pe aceeaşi lege. Anul trecut a făcut la fel, tot pe legea salarizării, anul acesta la fel. N-a putut să explice niciodată dacă e importantă această lege şi e importantă. De ce n-a putut s-o trimită în Parlament, unde are majoritatea în ambele Camere, ca să poată fi discutată ? De fiecare dată îşi angajează răspunderea, după care constatăm cu toţii că a fost o lege făcută prost", declară liderul social-democrat.

"Prin această angajare a răspunderii, domnul Boc vrea să legalizeze o fraudă la adresa unui milion şi patru sute de mii de bugetari. Tăierea cu 25% a salariilor a fost anunţată foarte clar, nu doar de Emil Boc, dacă nu mă înşel şi de Traian Băsescu şi de cei de la UDMR, ca funcţionând până pe 31 decembrie 2010. Practic, legea pe care vine acum domnul Boc să-şi angajeze răspunderea legalizează şi permanentizează acea tăiere cu 25%", spune Ponta.

"O lege de acest gen trebuia discutată în Parlament, trebuia discutată cu partenerii sociali, nu te trezeşti să vii peste noapte şi spui : "o citesc o oră în Parlament şi de mâine produce efecte". E tipic pentru modul total dezlânat şi neserios în care Guvernul Boc a funcţionat în această perioadă", crede preşedintele PSD.

Guvernul îşi va asuma răspunderea pe legea salarizării unitare, săptămâna viitoare. PSD şi PNL au apoi trei zile la dispoziţie, pentru a depune o moţiune de cenzură. Opoziţia a anunţat deja că va face acest demers. Dacă moţiunea trece, Guvernul este considerat demis.

Victor Ponta vorbeşte despre legea salarizării unitare.