UNPR merge singură în alegerile din 2012

vot-un-alegator-primeste-o-stampila-intr-o-sectie-votare.jpg

UNPR vrea să se prezinte singură la alegeri, dar nu exclude candidaţi comuni cu PDL.

Uniunea Naţională pentru Progresul României va merge singură la alegerile din 2012. O spune la RFI preşedintele UNPR, Marian Sârbu. El precizează totuşi că e posibil ca UNPR şi PDL să aibă candidaţi comuni la alegerile locale sau chiar parlamentare.

Marian Sârbu nu ia în calcul o alianţă cu Partidul Democrat Liberal, după modelul celei dintre PSD şi PNL. "În acest moment, nu luăm în calcul aşa ceva (o alianţă pre-electorală sau post-electorală cu PDL - n.r.). Din punctul nostru de vedere, vom face astfel de alianţe sau ele sunt posibile la nivel local, pentru candidaţii comuni la alegerile locale sau pentru susţinerea unor candidaţi comuni probabil şi la alegerile generale, în anumite colegii, dar în principiu, vom candida singuri, vom merge singuri în alegerile din 2012", declară deputatul.

Liderul Uniunii Naţionale pentru Progresul României susţine că UNPR a devenit singura formaţiune de centru-stânga, după realizarea alianţei dintre PSD şi PNL : "În acest moment am devenit singurul partid de centru-stânga de pe eşichierul politic, cu un program mult mai clar decât al celor care s-au declarat până acum de centru-stânga. Această alianţă a Opoziţiei e în mod cert în favoarea PNL".

Marian Sârbu crede că Uniunea Social Liberală, înfiinţată sâmbătă, 5 februarie îndepărtează Partidul Social Democrat de zona de stânga. "Alianţa nu aduce absolut nimic nou, decât o îndepărtare a PSD de zona de stânga. PNL iese în câştig, vor avea mult mai mulţi candidaţi decât şi-ar fi imaginat în condiţiile în care ar fi candidat singuri", conchide preşedintele UNPR.

Marian Sârbu, intervievat de Cosmin Ruscior