Tudor Chiuariu acuza "impunitatea" magistratilor

Ministrul Justitiei spune ca judecatorii ar confunda deseori independenţa cu lipsa responsabilităţii.

Presedintele Traian Basescu este cel care blocheaza in acest moment dosarele in care sint acuzati de coruptie fosti si actuali ministri … iata ce spune ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu.
Intr-o intilnire cu presa straina acreditata la Bucuresti, ministrul Chiuariu spune ca seful statului refuza pentru moment sa numeasca membrii noii Comisii speciale ce ar putea da aviz pentru cercetarea demnitarilor.
El apreciaza, ca presedintele Traian Basescu va folosi probabil cererea de cercetare impotriva sa ca pe o arma politica.
Ministrul Justitiei mai afirma ca justiţia din România suferă de "impunitatea" magistraţilor - cu alte cuvinte, judecatorii ar confunda deseori independenţa cu lipsa responsabilităţii.
Tudor Chiuariu a apreciat si ca in opinia sa in Romania exista prea multe parchete cu aceleasi competente.
Chiuariu spune insa ca nu va lua nici o masura in aceasta directie, din cauza recomandarilor contrare ale Uniunii Europene.
Daca progresele impotriva coruptiei din Romania vor fi considerate insuficiente de Comisia Europeana, Bruxellesul ar putea activa o clauza de salvgardare, în virtutea căreia deciziile justiţiei din România nu vor fi recunoscute la nivelul Uniunii Europene.