Tratatul de la Lisabona a fost ratificat la Bucuresti

Dupa Ungaria, Malta si Slovenia, Romania devine a patra tara care ratifica Tratatul de reforma al Uniunii Europene. Rezultatul votului de la Bucuresti este insa extrem de interesant : au fost 387 de voturi "pentru", dar si unul "impotriva" si o abtinere.

Dupa Ungaria, Malta si Slovenia, Romania devine a patra tara care ratifica Tratatul de reformă al Uniunii Europene. Rezultatul votului de la Bucuresti este insa extrem de interesant : au fost 387 de voturi "pentru", dar si unul "împotrivă" şi o abţinere.

Tratatul de la Lisabona care inlocuieste Constitutia Europeana respinsa de Franta si Olanda in 2005 isi propune sa reformeze profund institutiile comunitare.

Deputatul Partidului Initiativa Nationala, Lavinia Sandru spune ca a votat împotriva Tratatului pentru că România nu ar fi avut nici o contribuţie la acest document. "Indiferent cât ne batem cu pumnii în piept, în acest moment nu putem spune că Tratatul este în favoarea României. În momentul de faţă arătăm că la nivelul Uniunii Europene noi nu contăm şi că am acceptat tot ceea ce ne-au propus europenii", a declarat Şandru. (CR - 2/4/2008;20.25h)