Traian Băsescu se arată supărat pe propriul frate

"Este extrem de greu să te aperi de propriul frate". Iată ce spune preşedintele Traian Băsescu, după ce a aflat că fratele său, Mircea a fost acţionar la o firmă din industria de apărare. Şeful statului susţine că a aflat joi seară că fratele său este asociat într-o firmă cu fiica unui director în Ministerul Economiei şi cu un fost locţiitor al Departamentului Armamente din Ministerul Apărării.

"Este extrem de greu să te aperi de propriul frate". Iată ce spune preşedintele Traian Băsescu (audio), după ce a aflat că fratele său, Mircea a fost acţionar la o firmă din industria de apărare.

Şeful statului susţine că a aflat joi seară că fratele său este asociat într-o firmă cu fiica unui director în Ministerul Economiei şi cu un fost locţiitor al Departamentului Armamente din Ministerul Apărării. Traian Băsescu precizează că i-a sugerat fratelui să se retragă din firma respectivă.

"Dacă de adversari şi de duşmani te poţi apăra, de frate, mai greu. Abia astă-noapte am aflat că el a intrat într-o firmă. Am purtat o discuţie cu el şi i-am sugerat să se retragă. Dacă m-ar fi întrebat înainte i-aş fi spus să nu o facă", afirmă Traian Băsescu, prezent vineri la Botoşani.

"Dacă fratele meu se mai bagă într-o firmă din asta dubioasă s-ar putea să nu mai candidez", a spus Traian Băsescu participanţilor la întâlnirea de la Botoşani cu autorităţile locale. De menţionat totuşi că şeful statului a făcut această afirmaţie râzând.

Presa a scris despre firma cu pricina, Defense, Security and Intelligence CO - Desintco SRL, sugerând că ar putea fi implicată în diverse contracte militare şi că ar exista un conflict de interese, întrucât şeful statului conduce Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

Cotroceniul a publicat vineri un comunicat în care se arăta că "preşedintele Traian Băsescu regretă că un membru al familiei sale este acţionar al unei firme cu activităţi legate de domeniul militar".

"Preşedintele a primit asigurări că firma nu a fost implicată în contracte cu produse militare", continuă comunicatul de presă. De asemenea, preşedintele i-a cerut lui Mircea Băsescu să renunţe imediat la calitatea de acţionar în firma respectivă.

"Şeful statului mulţumeşte mass-media pentru semnalarea acestui caz şi regretă situaţia creată", încheie comunicatul Preşedinţiei.

 
Traian Băsescu, despre fratele său.