Traian Băsescu : PSD şi PDL să-şi bage picioarele în apă rece

Preşedintele Traian Băsescu face apel la cele două partide de guvernământ să-şi rezolve disputele cu responsabilitate. Şeful statului a declarat, luni, 28 septembrie că "ar fi bine ca ambele partide să-şi bage picioarele în apă rece". Traian Băsescu precizează că dacă cele două formaţiuni vor dori o întâlnire cu el, atunci îşi va găsi timp în acest sens.

Preşedintele Traian Băsescu face apel la cele două partide de guvernământ să-şi rezolve disputele cu responsabilitate.

Şeful statului a declarat, luni, 28 septembrie că "ar fi bine ca ambele partide să-şi bage picioarele în apă rece". Traian Băsescu precizează că dacă cele două formaţiuni vor dori o întâlnire cu el, atunci îşi va găsi timp în acest sens.

"Eu nu am primit încă nici o astfel de solicitare. Cred că în toate acţiunile celor două partide trebuie să domine responsabilitatea şi în măsura în care vor solicita o întâlnire va fi bine să o facem. Cred că cele două partide trebuie să-şi bage repede picioarele în apă rece", afirmă Traian Băsescu.

El a făcut acestă declaraţie la finalul întâlnirii de la Cotroceni cu omologul său azer, Ilham Aliyev.

Dan Nica a fost demis din funcţie de către premierul Emil Boc. Decizia a fost anunţată de prim-ministru, luni, 28 septembrie. Şeful Executivului declară că a informat coaliţia despre intenţia de remaniere a ministrului de Interne social-democrat.

Premierul şi-a motivat gestul invocând situaţia proastă legată de siguranţa cetăţeanului. De asemenea, prim-ministrul i-a reproşat ministrului de Interne declaraţiile despre închirierile de autobuze la prezidenţiale.

Amintim, ministrul Dan Nica a afirmat vineri la Craiova că deţine informaţii conform cărora nu mai există nici un autocar liber de închiriat în 22 noiembrie şi 6 decembrie. Românii se pregătesc fie pentru turism la mănăstiri, fie "cineva s-a hotărât să organizeze turism electoral", spunea atunci Dan Nica.