Traian Băsescu îl dă pe Muşetescu pe mâna procurorilor

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu declanşarea procedurilor legale pentru urmărirea penală a fostului ministru PSD al Privatizării, Ovidiu Muşetescu. Ministrul Justiţiei a primit vineri cererea şefului statului, care îl vizează pe fostul şef al Autorităţii pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiunilor Statului.

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu declanşarea procedurilor legale pentru urmărirea penală a fostului ministru PSD al Privatizării, Ovidiu Muşetescu.

Ministrul Justiţiei a primit vineri cererea şefului statului, care îl vizează pe fostul şef al Autorităţii pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiunilor Statului.

Procurorul general, Laura Codruţa Kovesi i-a cerut preşedintelui Traian Băsescu pe 29 iunie declanşarea procedurilor pentru începerea urmăririi penale în cazul lui Muşetescu, în dosarul privind privatizarea Alro Slatina şi Alprom SA.

Cererea procurorului general este îndreptată către preşedinte, întrucât Muşetescu era membru al Guvernului la data la care ar fi săvârşit faptele de care este acuzat.

Potrivit procurorilor, Ovidiu Muşetescu ar fi vinovat de abuz în serviciu. De asemenea, el ar fi stabilit cu intenţie o valoare diminuată faţă de cea comercială reală a bunurilor aparţinând firmelor la care statul este acţionar.

A doua faptă ar fi fost comisă de Ovidiu Muşetescu în cazul privatizării Alro Slatina şi Alprom SA. Anchetatorii spun că "în cauză există indicii că subevaluarea pachetului de acţiuni deţinut de stat la cele două societăţi s-a realizat, în lipsa unui mediu concurenţial, prin modificarea strategiei de privatizare, lipsă de transparenţă şi acordarea dreptului de blocaj acţionarului minoritar".

Direcţia Naţională Anticorupţie a deschis în decembrie 2006 umărirea penală în dosarul privind legalitatea contractului de privatizare a combinatului de aluminiu Alro Slatina.

Grupul Marco International a devenit acţionar majoritar la Alro Slatina în 2002, când a achiziţionat de la fosta Autoritate pentru Privatizare un pachet de 10% din acţiuni. Contractul a fost semnat de preşedintele de atunci al Autorităţii, Ovidiu Muşetescu, informează Mediafax.