Traian Băsescu despre cazul Voicu : "Cine ? Senatorul Voicu, nu ?"

Dacă cineva crede că preşedintele se ocupă cu chemări la DNA, este cel puţin copil. Această declaraţie a fost făcută de preşedintele Traian Băsescu, după ce senatorul PSD Cătălin Voicu a fost dus la Direcţia Naţională Anticorupţie. Fostul preşedinte Ion Iliescu afirmă că "arestarea de pe stradă, fără citaţie prealabilă", a senatorului PSD Cătălin Voicu reprezintă un semnal prost pentru acest moment, în care Traian Băsescu se pregăteşte să-şi reia mandatul.

Dacă cineva crede că preşedintele se ocupă cu chemări la DNA, este cel puţin copil. Această declaraţie a fost făcută de preşedintele Traian Băsescu (audio), după ce senatorul PSD Cătălin Voicu a fost dus la Direcţia Naţională Anticorupţie.

"Dacă cineva crede că preşedintele se ocupă cu chemările la DNA este cel puţin copil. Probabil au rămas cu nişte reflexe de când erau la guvernare", spune şeful statului.

Fostul preşedinte Ion Iliescu afirmă că "arestarea de pe stradă, fără citaţie prealabilă", a senatorului PSD Cătălin Voicu reprezintă un semnal prost pentru acest moment, în care Traian Băsescu se pregăteşte să-şi reia mandatul.

"Ceea ce m-a surprins, m-a indignat a fost ştirea pe care am primit-o că a fost pur şi simplu arestat pe stradă. Omul nu a primit nici un fel de citaţie. A fost ridicat de pe stradă arestat şi trimis la DNA. Păi se poate, cum vine asta ? Este un nărav, o mentalitate de stat poliţienesc", crede fostul şef al statului.

"Este un prost semnal acum, când domnul Băsescu se pregăteşte să-şi reia mandatul. Este un prost semnal pentru ce ne aşteaptă. Dacă el vrea să patroneze asemenea comportamente din partea organelor de cercetare, este periculos pentru soarta democraţiei româneşti", subliniază Ion Iliescu.

Liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc declară că a fost sunat în cursul dimineţii de senatorul PSD Cătălin Voicu, iar acesta i-ar fi spus că a fost "săltat" de pe stradă "ca un infractor".

"Mi-a spus că a fost săltat de pe stradă ca un infractor. Or el este senator al României şi nu putea fi reţinut decât dacă era un flagrant sau o chestiune de acest gen. Altceva nu ştiu", spune Viorel Hrebenciuc.

"Nu mi-a spus altceva decât atât, nu ştia nici el motivul. Mi-a spus că i-a fost oprită maşina, că a fost scos afară din maşină cu forţa", susţine deputatul PSD.

Senatorul PSD Cătălin Voicu a fost adus la sediul DNA, pentru a fi audiat într-un dosar în care este învinuit. Parlamentarul este audiat la Direcţia Naţională Anticorupţie, el a dat declaraţii procurorilor Secţiei I, specializaţi în fapte de corupţie.

Cătălin Voicu este vicepreşedintele Comisiei pentru Apărare din Senat.

Traian Băsescu, despre senatorul PSD Cătălin Voicu.