Tragedie într-un restaurant din Rusia

Un eveniment tragic s-a petrecut în Rusia. Cel puţin 102 persoane au murit şi alte 134 au fost rănite sâmbătă noapte, în urma unei explozii produse într-un restaurant din oraşul rusesc Perm, situat în regiunea Ural. Oficialii ruşi exclud varianta unui atentat terorist. În restaurant se aflau peste 230 de oameni, care sărbătoreau opt ani de la inaugurarea localului. Cea mai probabilă cauză a exploziei a fost folosirea necorespunzătoare a artificiilor.

Un eveniment tragic s-a petrecut în Rusia. Cel puţin 102 persoane au murit şi alte 134 au fost rănite sâmbătă noapte, în urma unei explozii produse într-un restaurant din oraşul rusesc Perm, situat în regiunea Ural. Oficialii ruşi exclud varianta unui atentat terorist.

Bilanţul s-a agravat de la o oră la alta. Mulţi răniţi care suferă de arsuri de gradul doi şi de intoxicaţii cu monoxid de carbon sunt în stare gravă.

În restaurant se aflau peste 230 de oameni, care sărbătoreau opt ani de la inaugurarea localului. Cea mai probabilă cauză a exploziei a fost folosirea necorespunzătoare a artificiilor.

Explozia a provocat panică în restaurant, unde zeci de oameni s-au călcat în picioare, în încercarea de a ieşi din clădire. Cei mai mulţi oameni au murit după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon.

"Au fost focuri de artificii şi unul dintre ele a atins un plafon de plastic, inflamând totul. Oamenii s-au panicat şi au murit arşi, în îmbulzeală sau intoxicaţi", precizează ministrul local pentru Situaţii de urgenţă.

Televiziunea rusă a difuzat imagini cu echipe de salvare purtând răniţii pe tărgi improvizate sau pe braţe către ambulanţe.