Săftoiu la RFI : Moralitatea e pusă în discuţie în cazul Mircea Băsescu

Moralitatea primează şi este pusă la îndoială în cazul fratelui preşedintelui Traian Băsescu. Iată ce spune la RFI fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe, Claudiu Săftoiu. Mircea Băsescu s-a retras din firma de armament la care era acţionar. Anunţul a venit chiar de la fratele preşedintelui, la postul Antena 3.

Moralitatea primează şi este pusă la îndoială în cazul fratelui preşedintelui Traian Băsescu. Iată ce spune la RFI fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe, Claudiu Săftoiu (audio).

Mircea Băsescu s-a retras din firma de armament la care era acţionar. Anunţul a venit chiar de la fratele preşedintelui, la postul Antena 3.

Anterior, Cotroceniul a publicat un comunicat în care se arăta că "preşedintele Traian Băsescu regretă că un membru al familiei sale este acţionar al unei firme cu activităţi legate de domeniul militar".

Reacţia a venit după ce Antena 3 şi mai multe ziare au anunţat că fratele şefului statului, Mircea Băsescu s-a asociat cu şefii industriei de apărare într-o firmă de tehnică militară.

Claudiu Săftoiu spune că este o situaţie regretabilă : "Este o situaţie în care moralitatea primează şi este pusă în discuţie. Este evident că orice persoană este liberă să se asocieze, să intre într-o firmă, pentru că legea permite, dar nu putem trece cu vederea un lucru : în ce calitate şi capacitate profesională fratele preşedintelui României poate să se asocieze într-un demers privind achiziţionarea de tehnică militară pentru statul român, în condiţiile în care acolo, expres, aşa cum au spus şi ceilalţi participanţi la această afacere - e vorba de domnul Cazacu, membru şi reprezentant al Ministerului Apărării - nu există o competenţă prealabilă în aşa ceva, ci simplul nume şi evocarea numelui de Băsescu, care să permită deschiderea unor uşi".

Preşedintele a primit asigurări că firma nu a fost implicată în contracte cu produse militare, se arată într-un comunicat de presă al Preşedinţiei.

De asemenea, preşedintele i-a cerut lui Mircea Băsescu să renunţe imediat la calitatea de acţionar în firma respectivă.

"Şeful statului mulţumeşte mass-media pentru semnalarea acestui caz şi regretă situaţia creată", încheie comunicatul Preşedinţiei.

 
Claudiu Săftoiu, despre cazul Mircea Băsescu.