Republica Moldova sărbătoreşte Ziua Independenţei

Republica Moldova marchează luni cea de-a 21 aniversare de la proclamarea independenţei. Cu acest prilej, preşedintele american, Barack Obama, dar şi preşedintele rus, Vladimir Putin i-au trimis mesaje de felicitare şefului statului, Nicolae Timofti.

 

Corespondenta RFI la Chişinău, Valeria Viţu

Statele Unite ale Americii vor susţine şi în continuare R.Moldova pentru a deveni "un membru democratic şi prosper al comunităţii europene”, se arată în mesajul şefului administraţiei de la Washington, Barack Obama.

Preşedintele american apreciază eforturile liderilor de la Chişinău pentru soluţionarea conflictului transnistrean şi precizează că Republica Moldova poate conta pe cooperarea şi sprijinul Statelor Unite pentru "găsirea unei soluţii în această problemă care să păstreze independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova", a conchis Obama.

La rândul său, preşedintele rus, Vladimir Putin pledează pentru soluţionarea cât mai grabnică a problemei transnistrene. În mesajul său de felicitare de Ziua Independenţei a R.Moldova, Putin menţionează că rezolvarea conflictului este "un obiectiv important de asigurare a păcii regionale, a stabilităţii şi dezvoltării, de consolidare ulterioară a cooperării ruso-moldoveneşti".

Manifestările dedicate Zilei Independenţei vor începe dimineaţa cu depuneri de flori la Monumentul lui Ştefan cel Mare din centrul Chişinăului. Ulterior, vor avea loc concerte şi expoziţii în toate sectoarele capitalei, dar şi în raioanele ţării.