PSD se delimitează de greva de la metrou

Partidul Social Democrat vrea să arate că nu are nici o legătură cu greva de la metrou. PSD cere angajaţilor Metrorex să dea dovadă de înţelegere şi realism şi să-şi reia activitatea. Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie susţine într-un interviu pentru Gândul că îl caută de dimineaţă pe liderul sindical Ion Rădoi, pentru a-i cere să întrerupă protestul, dar nu-l prinde la telefon.

Partidul Social Democrat vrea să arate că nu are nici o legătură cu greva de la metrou. PSD cere angajaţilor Metrorex să dea dovadă de înţelegere şi realism şi să-şi reia activitatea.

"Bucureştiul este astăzi paralizat de refuzul arogant al reprezentanţilor Ministerului Transporturilor de a discuta cu reprezentanţii sindicatelor. Radu Berceanu este cel care a provocat greva sindicaliştilor de la Metrorex, aşa cum a făcut şi în alte situaţii", arată un comunicat al PSD.

"Întrucât nu putem miza pe buna credinţă a ministrului Radu Berceanu şi nici pe capacitatea de mediere a lui Traian Băsescu, cel care astăzi a simţit nevoia să-şi facă încă o dată campanie pe spatele bucureştenilor, solicităm sindicaliştilor de la Metrorex să dea dovadă de înţelegere şi de realism, să-şi reia activitatea şi să asigure transportul public de călători în condiţii optime", subliniază comunicatul.

Sindicaliştii de la Metrorex au intrat în grevă generală, marţi, 17 noiembrie. Ei sunt conduşi de liderul sindical Ion Rădoi, membru PSD, fost parlamentar al acestui partid.

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie susţine într-un interviu pentru Gândul că social-democraţii nu au nici o legătură cu greva de la metrou. El afirmă că îl caută de dimineaţă pe liderul sindical Ion Rădoi, pentru a-i cere să întrerupă protestul, dar nu-l prinde la telefon.

"Nu numai că nu i-am dat ordin să le oprească, dar vreau să vorbesc cu el, să-l rog să le dea drumul. Să renunţe la grevă în următoarele două săptămâni, până la sfârşitul campaniei, că nu face bine nimănui greva asta. Chiar dacă vor să negocieze contractul, nu este un moment prielnic acum", declară Marian Vanghelie.

"Nu-l prind la telefon. Îl caut de dimineaţă, de la opt jumate. Cred că e prins cu evenimentul, dar greva nu ne-aduce nici un câştig, e clar. Dimpotrivă, paralizăm Bucureştiul şi ne mai punem şi lumea-n cap", spune preşedintele PSD Bucureşti.