Probleme la Bruxelles, din cauza numarului 112

Romania risca sanctiuni din partea Comisiei Europene din cauza numarului unic de urgenta. Bruxelles-ul a deschis procedura de sanctionare a Romaniei, pe motiv ca acest serviciu nu functioneaza bine.

Romania risca sanctiuni din partea Comisiei Europene din cauza numarului unic de urgenta 112. Bruxelles-ul a deschis procedura de sanctionare a Romaniei, pe motiv ca acest serviciu nu functioneaza corespunzator.
Ar fi vorba intre altele despre faptul ca atunci cand o persoana suna la 112, pe ecranul operatorului nu apare zona exacta din care a fost facut apelul.
"Atunci când se află în alte ţări ale Uniunii Europene, ca turişti sau în scopuri profesionale, cetăţenii europeni trebuie să se poată baza pe faptul că serviciile de urgenţă îi pot localiza de fiecare dată când formează numărul de urgenţă”, spune Comisarul european pentru Telecomunicaţii, Viviane Reding.
Important de stiut e ca asa-numita procedura de “infringement” a fost lansata in cazul numarului unic de urgenta 112 si asupra altor tari, ca Polonia, Letonia si Bulgaria.
De partea sa, purtatorul de cuvant al Executivului Camelia Spataru spune ca exista “intreaga disponibilitate” din partea autoritatilor romane pentru a rezolva problema. Camelia Spataru precizeaza insa ca operatiunile tehnice depind de operatorii de telefonie mobila. Acestia vor fi controlati daca asigura date despre localizarea apelantilor. (CR - 11/28/2007;19.10h)