Presedintele se opune din nou

200802-2648.jpg

Presedintele se opune din nou

Blocajul de la Justitie ramane valabil. Presedintele Traian Basescu l-a informat telefonic pe premierul Calin Popescu Tariceanu ca nu va accepta revocarea din functie a ministrului Apararii Teodor Melescanu. Reamintim ca Melescanu a fost nominalizat de PNL pentru portofoliul Justitiei, iar in locul sau la Aparare ar fi urmat sa vina senatorul PNL Radu Stroe.

Blocajul de la Justitie ramane valabil. Preşedintele Traian Băsescu l-a informat pe premierul Călin Popescu Tăriceanu că nu va accepta revocarea din funcţie a ministrului Apărării Teodor Meleşcanu, anunta surse oficiale citate de agentia Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al Presedintiei, Valeriu Turcan, seful statului e gata să colaboreze cu premierul în vederea găsirii unei soluţii pentru Ministerul Justiţiei.

Preşedintele Traian Băsescu mai consideră că declaraţiile privind declanşarea de alegeri anticipate şi schimbarea ministrului Apărării creează confuzie pe plan intern şi extern şi aduc prejudicii credibilităţii României în contextul pregătirilor pentru summit-ul NATO din aprilie, mai sustine purtatorul de cuvant al presedintelui.

Reamintim ca Melescanu a fost nominalizat de PNL pentru portofoliul Justiţiei, iar in locul sau la Aparare ar fi urmat sa vina senatorul PNL Radu Stroe.

In actuala situatie, se va ajunge probabil din nou la Curtea Constitutionala, crede expertul in drept constitutional, Ioan Stanomir (audio). (CR - 2/12/2008;17.15h)