PPE se bucură alături de Traian Băsescu

Liderii PPE salută implementarea deciziei CCR şi publicarea ei în Monitorul Oficial. Un comunicat de presa distribuit la Bruxelles şi semnat de Wilfried Martens si Joseph Daul saluta şi întoarcerea în funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

Corespondenta RFI la Bruxelles, Mihaela Gherghişan

Nevalidarea referendumului desfăşurat pe 29 iulie 2012 a fost constatată de catre Curtea Constitutionala, ia notă PPE.

Acesta a fost singurul pas corect, având în vederea participarea insuficientă la referendum”, comenteaza Daul şi Martens, aceiaşi care criticaseră in iulie acţiunile USL-ului împotriva lui Traian Băsescu.

Oficial şi pentru a nu fi acuzat de amestec în afacerile interne, PPE a comentat actualitatea politică din România doar prin prisma respectării deciziilor CCR.

“Salutăm decizia responsabilă a fiecărui membru al Parlamentului care a fost prezent la sesiunea Parlamentului, indiferent de partidul politic pe care el/ea îl reprezintă”  mai spun Daul şi Martens.

În fine, cei doi cred că “sub conducerea lui Traian Băsescu România şi-a găsit locul în Europa datorită eforturilor mari ale poporului român şi a muncii remarcabile a multor instituţii din România”.

România rămâne totuşi singura ţară din UE atent monitorizată de Bruxelles şi ţinută la picior de marile democraţii occidentale.

Evenimentele politice de la începutul verii au dus la o decizie inedită a Comisiei Europene, aceea de a permite Bulgariei o relaxare în monitorizarea impusă în 2007 şi o înăsprire a supravegherii României.

Comisia Europeana va mai produce un raport in lunile urmatoare privind independenta justitiei si respectarea statului de drept în această ţară.