PNL vrea Guvern de tehnocraţi

Liberalii cer demisia Guvernului şi instaurarea unui Executiv de tehnocraţi. Preşedintele PNL, Crin Antonescu spune că dacă PSD iese de la guvernare şi decide să iniţieze o moţiune de cenzură, liberalii nu o vor susţine.

Liberalii cer demisia Guvernului şi instaurarea unui Executiv de tehnocraţi. Preşedintele PNL, Crin Antonescu spune că dacă PSD iese de la guvernare şi decide să iniţieze o moţiune de cenzură, liberalii nu o vor susţine.

"Cerem oficial demiterea întregului Guvern, a premierului Boc şi a cabinetului său şi susţinem, în cazul în care acest Guvern ar pleca, varianta alcătuirii unui Guvern de tehnicieni, care pentru cele două luni care au mai rămas până la alegerile prezidenţiale să poată gestiona rezonabil, raţional treburile curente ale ţării şi de asemenea să garanteze un proces electoral transparent şi corect al alegerilor prezidenţiale", afirmă Crin Antonescu.

"Suntem convinşi că acest Guvern trebuie să plece, şi unii şi alţii. Dar încă o dată spun că noi nu intrăm în acest joc şi nici un fel de combinaţie nici pentru susţinerea PSD, nici pentru susţinerea PDL. Încă odată îi transmitem domnului Băsescu şi domnul Boc că PNL nu va fi complice la încercarea domniilor lor de a prelua controlul total până la alegerile în această ţară, la fel transmitem şi PSD-ului că pe o moţiune de cenzură generată de interesele lor politicianiste nu pot conta pe sprijinul nostru", spune Crin Antonescu.

Liderul PNL anunţă că partidul său ia în calcul iniţierea unei moţiuni proprii de cenzură. "Dacă totuşi Guvernul nu demisionează, cum ar fi normal în faţa unei asemenea crize, noi ne rezervăm dreptul şi analizăm posibilitatea ca în această sesiune parlamentară până la alegerile prezidenţiale să iniţiem noi o moţiune de cenzură, în cazul în care vom găsi colegi parlamentari de la alte grupuri care să semneze o moţiune de cenzură legată nu de schimbarea unui ministru sau altul, ci legată de toate nenorocirile care în aceste nouă luni au fost aduse în societatea românească de incapacitatea şi iresponsabilitatea acestui Guvern", conchide Antonescu.

Ministrul de Interne, Dan Nica a fost demis din funcţie de către premierul Emil Boc. Decizia a fost anunţată de prim-ministru, luni, 28 septembrie. Şeful Executivului declară că a informat coaliţia despre intenţia de remaniere a ministrului de Interne social-democrat.

Premierul şi-a motivat gestul invocând situaţia proastă legată de siguranţa cetăţeanului. De asemenea, prim-ministrul i-a reproşat ministrului de Interne declaraţiile despre închirierile de autobuze la prezidenţiale.

Amintim, ministrul Dan Nica a afirmat vineri la Craiova că deţine informaţii conform cărora nu mai există nici un autocar liber de închiriat în 22 noiembrie şi 6 decembrie. Românii se pregătesc fie pentru turism la mănăstiri, fie "cineva s-a hotărât să organizeze turism electoral", spunea atunci Dan Nica.

 
Crin Antonescu, despre remanierea lui Dan Nica.