PNL "a virat spre stânga"

turcan-raluca-vicepresedinte-pdl.jpg

Vice-preşedintele PDL, Raluca Turcan

Alianţa dintre PNL şi PC este în avantajul lui Crin Antonescu, dar în dezavantajul PNL. Partidul Naţional Liberal va avea de suferit, după această virare spre stânga. Antonescu trage foloasele, PNL trage ponoasele. PDL a bătut suficient de mult la uşa PNL şi aceasta a fost trântită de foarte multe ori în nas. Aceste declaraţii au fost făcute la RFI de vice-preşedintele PDL, Raluca Turcan.

Liderul democrat-liberal crede că PNL are de suferit de pe urma alianţei cu PC : "Această alianţă pe care PNL a făcut-o cu PC este mai mult în avantajul liderului politic al PNL, Crin Antonescu şi în dezavantajul partidului. Partidul Conservator are în arsenal o televiziune, ce ar putea fi folosită de către liderul care va conduce acest partid în competiţii electorale, însă partidul în sine va avea de suferit, va plăti cu funcţii în momentul în care se vor face listele sau se vor stabili candidaţii pentru alegeri. De altfel, sunt foarte mulţi lideri ai PNL-ului care contestă această alianţă".

Raluca Turcan consideră că PNL a virat spre stânga. "Este iarăşi o virare spre stânga a PNL-ului, pentru că dacă aş putea numi politicile Partidului Conservator - pentru că nu a avut chiar o serie de politici publice, ci mai degrabă câteva idei politice - au fost orientate spre partea stângă. Crin Antonescu trage foloasele, PNL trage ponoasele", declară ea.

Vice-preşedintele PDL dă de înţeles că o apropiere de liberali e greu de închipuit acum. "Mi-e greu să cred că în acest moment se mai poate vorbi de o apropiere a noastră de PNL. Am bătut suficient de mult la uşa liberalilor şi aceasta a fost trântită de foarte multe ori în nas", declară Turcan.

Partidul Naţional Liberal şi Partidul Conservator au decis să facă o alianţă. Viitoarea construcţie politică se va numi Alianţa de Centru-Dreapta. Cele două partide susţin că sunt compatibile din punct de vedere doctrinar. Alianţa ar putea fi consfinţită la tribunal, luni, 10 ianuarie.

Raluca Turcan, intervievată de Cosmin Ruscior