PDL deschide uşa liberalilor nemulţumiţi de alianţa cu PSD

parlament-exterior.jpg

Liberalii care se opun alianţei cu PSD sunt aşteptaţi în PDL.

Oameni din nucleul dur al PNL vor părăsi partidul şi se vor înscrie în PDL. Aşa crede vice-preşedintele democrat-liberal, Raluca Turcan. Ea spune la RFI că acesta ar fi principalul efect al viitoarei alianţe dintre liberali şi social-democraţi.

Vice-preşedintele PDL se aşteaptă ca unii liberali să părăsească PNL, după oficializarea logodnei cu social-democraţii. "Eu cred că va avea ca principal efect plecarea oamenilor din nucleul dur al PNL spre Partidul Democrat Liberal. Aşa ar fi corect să se întâmple, pentru că în momentul în care conducerea Partidului Naţional Liberal este dispusă să vândă, într-o negociere cu PSD-ul, toate principiile valoroase ale liberalismului şi să scoată la mezat aceste principii, doar pentru a obţine nişte funcţii, eu cred că acest fapt spune foarte mult şi despre calitatea, dar şi despre ataşamentul acestor lideri politici faţă de valorile liberale", declară Turcan.

"Cei care gândesc cu adevărat de dreapta ar trebui să se uite că tot ceea ce a făcut Partidul Democrat Liberal în momentul de faţă, prin măsuri guvernamentale, chiar dacă nu au fost conceptualizate ca fiind de dreapta, ele sunt de dreapta, vin în sprijinul oamenilor de afaceri, a celor care muncesc în mediul privat, a celor care vor să muncească bine şi să fie bine plătiţi şi în special al tinerei generaţii", mai spune Raluca Turcan.

Liberalii se pregătesc să încheie o alianţă cu social-democraţii. Evenimentul va fi consfinţit de conducerile PNL şi PSD pe data de cinci februarie.

Există însă unii liberali care nu agreează ideea unei logodne cu formaţiunea condusă de Victor Ponta. Printre ei se află fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, parlamentarul Ludovic Orban şi deputatul Adriana Săftoiu.

Raluca Turcan, intervievată de Cosmin Ruscior, despre PNL