PDL cere urmărirea penală a lui Tăriceanu

200907-13513.jpg

PDL cere urmărirea penală a lui Tăriceanu

PDL va cere acordul Parlamentului pentru începerea urmăririi penale
împotriva fostului premier PNL, Călin Popescu Tăriceanu în cazul
Sterling. Tăriceanu se va pune la dispoziţia Justiţiei, spune de partea sa deputatul liberal, Bogdan
Olteanu.

PDL va cere acordul Parlamentului pentru începerea urmăririi penale împotriva fostului premier PNL, Călin Popescu Tăriceanu în cazul Sterling. Anunţul a fost făcut marţi, 7 iulie, de către deputatul democrat-liberal Sever Voinescu.

"Este surprinzător cum statul român a concesionat operaţiunile petroliere unei companii fără nici un angajat, mai mult decât atât, Guvernul nu a solicitat introducerea în acest acord a Romgaz SA, această introducere în contract fiind obligatorie. Negocierea acordului s-a realizat în mod defectuos şi cu rea credinţă, neexistând vreun mandat în acest sens, prejudiciile cauzate statului român fiind de ordinul sutelor de milioane de euro", se arată în cererea PDL.

Liderul democrat-liberal Mircea Toader susţine că principalul responsabil este fostul prim-ministru liberal.

"Călin Popescu Tăriceanu a fost cel care a gestionat întreaga operaţiune comercială, motivarea acestuia nefiind de natură să vizeze o situaţie extraordinară sau de interes public. În calitate de prim-ministru al Guvernului de la acea perioadă, avea obligaţia, în exerciţiul atribuţiilor sale să gestioneze în mod corespunzător activitatea tuturor agenţiilor din subordine, precum şi interesele contractuale ale României", spune Toader.

Deputatul PNL, Bogdan Olteanu spune că a vorbit cu fostul premier Călin Popescu Tăriceanu despre cererea PDL în cazul Sterling şi că acesta i-a spus că nu se va folosi de nici o imunitate şi de nici un privilegiu, punându-se la dispoziţia Justiţiei.

În sesiunea parlamentară trecută, Camera Deputaţilor a înfiinţat o comisie parlamentară de anchetă în cazul Sterling, condusă de social-democratul Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de Industrii. (CR - 7 iulie 2009;13.25h)