Pârvulescu la RFI : Dan Nica încă nu a fost demis

parvulescu-cristian-politolog-20090928132446.jpg

Preşedintele Asociaţiei Pro Democraţia, Cristian Pârvulescu

Remanierea lui Dan Nica nu este deloc surprinzătoare, spune la RFI analistul politic Cristian Pârvulescu. Preşedintele Asociaţiei Pro Democraţia subliniază că dacă PSD-ul va decide să îl sprijine pe Dan Nica la şefia Ministerului de Interne îşi va semna practic ieşirea de la guvernare.

Remanierea lui Dan Nica nu este deloc surprinzătoare, spune la RFI analistul politic Cristian Pârvulescu. Preşedintele Asociaţiei Pro Democraţia (audio) subliniază că dacă PSD-ul va decide să îl sprijine pe Dan Nica la şefia Ministerului de Interne îşi va semna practic ieşirea de la guvernare.

"Decizia nu este deloc surprinzătoare, pentru că despre remaniere se vorbeşte de foarte multă vreme, chiar dacă nu atât de insistent despre ministrul Dan Nica, ci mai mult despre Ecaterina Andronescu. Dar a fost unul dintre numele pe care reprezentanţii PDL din teritoriu l-au citat, foarte multe discuţii legate de celebrul serviciu "Doi şi-un sfert", care aparţine Ministerului de Interne au avut loc, ne putem imagina că aceasta a fost de fapt motivaţia primului ministru", afirmă Cristian Pârvulescu.

Politologul precizează însă că ministrul de Interne încă nu a fost demis din punct de vedere tehnic.

"În orice caz, încă nu a fost demis Dan Nica, urmează ca în 24 de ore PSD-ul să hotărască dacă rămâne sau nu la guvernare, pentru că în momentul în care PSD-ul va decide să-l sprijine pe Dan Nica înseamnă implicit că va hotărî să iasă de la guvernare şi poate să şi propună o moţiune de cenzură, ceea ce ar putea duce la o criză de Guvern destul de repede", explică analistul politic.

Cristian Pârvulescu spune că PSD este partidul pus întotdeauna în defensivă, poziţie de pe care va lupta greu la alegerile prezidenţiale.

"Relaţia rămâne tensionată şi de fapt asistăm la un joc tactic, în care PSD-ul e pus mereu într-o situaţie neplăcută, mereu în defensivă şi asta pentru că în campania pentru prezidenţiale domnul Geoană este un contracandidat important al lui Traian Băsescu, dar de pe o poziţie defensivă va avea foarte puţine şanse să convingă electoratul", conchide Pârvulescu.

Dan Nica a fost remaniat de către premierul Emil Boc. Decizia a fost anunţată de prim-ministru, luni, 28 septembrie. Şeful Executivului declară că a informat coaliţia despre intenţia de remaniere a ministrului de Interne social-democrat.

Premierul şi-a motivat gestul invocând situaţia proastă legată de siguranţa cetăţeanului. De asemenea, prim-ministrul i-a reproşat ministrului de Interne declaraţiile despre închirierile de autobuze la prezidenţiale.

Amintim, ministrul Dan Nica a afirmat vineri la Craiova că deţine informaţii conform cărora nu mai există nici un autocar liber de închiriat în 22 noiembrie şi 6 decembrie. Românii se pregătesc fie pentru turism la mănăstiri, fie "cineva s-a hotărât să organizeze turism electoral", spunea atunci Dan Nica.

 
Cristian Pârvulescu, despre Dan Nica.