Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Parlamentarii, monitorizaţi de cetăţeni

Institutul pentru Politici Publice propune o aplicaţie nouă care să îi ajute pe cetăţeni să urmărească activitatea senatorilor sau deputaţilor dar şi procesul de legiferare. Parlamentarii vor putea fi în acest fel monitorizaţi de orice persoană interesată.

Accesul la activitatea parlamentarilor nu este doar pentru iniţiaţi ci oricine poate afla ce se întâmplă în Parlamentul României. Această aplicaţie, www.aleşiivoteaza.ro, este un proiect finanţat în prezent de Open Society Institute din Budapesta.

Am întrebat-o pe Violeta Alexandru, cordonator de proiect la Institutul pentru Politici Publice, dacă a primit reacţii de la politicieni în urma declanşării acestei acţiuni. "Foarte multe.

Vreau să vă spun că site-ul are şi două module interactive şi de fapt prin acest canal menţinem o foarte strânsă legătura în acest moment în medie cu aproximativ 50-70 de parlamentari pe săptămână.

Site-ul are două module prin care orice persoană interesată se poate înscrie cu o adresa de e-mail şi primeşte în fiecare luni dimineaţă noutăţi despre parlamentarii pe care doreşte să-i monitorizeze ".

 
Violeta Alexandru, cordonator de proiect la Institutul pentru Politici Publice