Pakistan - Purtătorul de cuvânt al talibanilor din regiunea Swat a fost capturat

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Muslim Khan, a fost arestat de forţele de securitate în zona Swat. Trei alţi lideri terorişti, Fazle Ghaffar, Abdul Rehman şi Sartaj au fost deasemenea arestaţi.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Muslim Khan, a fost arestat de forţele de securitate în zona Swat, în nord-vestul Pakistanului a anunţat armata.

Muslim Khan şi Mahmood Khan, pentru care există o recompensă de 10 milioane de rupii (în jur de 87 000 de euro) a fost capturat de forţele de securitate. Mahmood Khan este considerat unul dintre cei mai importanţi lideri ai talibanilor din regiunea Swat.

Trei alţi lideri terorişti, Fazle Ghaffar, Abdul Rehman şi Sartaj au fost deasemenea arestaţi, conform unui comunicat al amatei. O operaţiune reuşită, din punctul de vedere al purtătorului de cuvânt al armatei, generalul Athar Abbas.

Armata a desfăşurat o vastă ofensivă în ultimele cinci luni în această regiune cu intenţia de a „curăţa" ţara de combatanţii islamişti cu legături în Al - Qaida.

Regiunea Swat, aflată la o sută de kilometri nord-vest de Islamabad, era cea mai turistică regiune a Pakistanului, înainte de a cădea în mâinile talibanilor în vara lui 2007.