Orban cere intervenţia premierului în cazul Udrea

Comisia parlamentară în cazul Elena Udrea îi cere premierului Emil Boc să dispună ca ministrul Turismului să vină la audieri. Declaraţia a fost făcută de preşedintele comisiei, liberalul Ludovic Orban. El susţine că Udrea a încălcat Constituţia, regulamentul Camerei Deputaţilor şi "orice urmă de bun simţ". Liberalul e nemulţumit că ministrul Turismului se sustrage audierilor.

Comisia parlamentară în cazul Elena Udrea îi cere premierului Emil Boc să dispună ca ministrul Turismului să vină la audieri. Declaraţia a fost făcută de preşedintele comisiei, liberalul Ludovic Orban.

"Am luat decizia ca în cazul în care Elena Udrea nu se va prezenta la audieri să-l sesizăm pe primul ministru. În foma adresei oficiale vom include şi acest episod dregadant al ministrului Turismului", declară Orban, aluzie la episodul de joi, 20 august.

Elena Udrea a apărut surprinzător la lucrările comisiei, dar nu a stat decât zece minute, timp în care s-a certat cu membrii acestui organism, cărora le-a spus că a depus plângeri penale împotriva unora dintre ei.

Ludovic Orban susţine că Udrea a încălcat Constituţia, regulamentul Camerei Deputaţilor şi "orice urmă de bun simţ". Liberalul e nemulţumit că ministrul Turismului se sustrage audierilor.

Propunerea de sesizare a premierului i-a aparţinut deputatului PSD Dumitru Chiriţă. "Să facem o adresă către primul-ministru pentru a clarifica poziţia premierului faţă de comportamentul doamnei ministru. Să solicităm primului-ministru să se implice şi să o determine pe ministrul Turismului să participe la audieri, aşa cum prevăd legile", spune Chiriţă.

Dacă acest demers eşuează, Chiriţă propune chiar medierea preşedintelui Traian Băsescu.

Comisia de anchetă verifică mai multe cheltuieli realizate de Ministerul Turismului. Parlamentarii vor să vadă dacă anumite achiziţii au fost corecte şi de asemenea vor să verifice finanţarea campaniilor de promovare a turismului românesc.

Printre programele luate în vizor de comisia specială de anchetă se numără "Romania, Land of Choice", "De Paşte în Bucovina" şi "Lumină la malul mării".

Comisia este condusă de deputatul PNL Ludovic Orban. Ceilalţi membri sunt deputaţii PSD Aura Vasile, Robert Negoiţă, Vasile Bleotu, Dumitru Chiriţă şi Nicolae Bănicioiu, liberalii Claudiu Ţaga şi Adriana Săftoiu şi deputatul UDMR Lakatos Peter.

Partidul Democrat Liberal şi grupul minorităţilor naţionale nu participă la această comisie.