Oraşul Marseille, invadat de gunoaie

franta-poza-reuters-proteste-20101021135455.jpg

Protestele din Franţa se radicalizează (Foto : Reuters).

În Franţa, protestele iau amploare. Nemulţumiţi de proiectul de reformă a sistemului de pensii, protestatarii au blocat accesul în aeroportul din Marseille. Marsilia devine coşul de gunoi al Franţei, cel puţin asta susţin locuitorii ei, din cauza gunoiului, care nu a mai fost ridicat de nouă zile de pe străzi.

În Franţa, protestele iau amploare. Nemulţumiţi de proiectul de reformă a sistemului de pensii, protestatarii au blocat accesul în aeroportul din Marseille.

Marsilia devine coşul de gunoi al Franţei, cel puţin asta susţin locuitorii ei, din cauza gunoiului, care nu a mai fost ridicat de nouă zile de pe străzi.

Angajaţii de la salubrizare refuză să lucreze, ca formă de protest împotriva reformei sistemului de pensii, în timp ce autorităţile din Marseilles avertizează că locuitorii oraşului sunt în pericol de îmbolnăvire, dacă gunoiul nu va fi ridicat curând.

Gunoierii nu sunt singurii care protestează. În Marseille, trenurile au fost întârziate sau chiar anulate, transportul public e oprit şi sindicalistii au blocat accesul spre aeroport.

Aproximativ un sfert dintre benzinăriile franceze nu a avut benzină miercuri, 20 octombrie, din cauza grevelor.

Tot miercuri, Franţa a început să importe electricitate, în contextul în care valul acţiunilor de protest a afectat aprovizionarea cu energie.

 
Andreea Pietroşel, despre manifestaţiile de protest din Marseille.